Clicky

zaterdag 7 september 2024 - 20:15 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSScheepvaartAl zes dagen brand op Maersk Frankfurt, één persoon omgekomen

Al zes dagen brand op Maersk Frankfurt, één persoon omgekomen [+foto’s&video]

NEW DELHI – Al zes dagen woedt er brand op het containerschip de Maersk Frankfurt. Het schip vloog zes dagen geleden in brand voor de kust van India. Bij de brand kwam één persoon, een Filipijns bemanningslid, om het leven.

Hoewel het vuur geblust is, zijn de schepen van de Indiase kustwacht volgens berichten nog steeds bezig met het besproeien van de vierde rij containers. Deze containers vliegen zo nu en dan weer in brand.

Een helikopter heeft 200 kilogram bluspoeder op het schip gedropt om zo de brand te stoppen.

De brand ontstond na een explosie, die zou zijn veroorzaakt door kortsluiting. Het schip was op dat moment onderweg naar Colombo, Sri Lanka.

Foto: Indian Coast Guard

De brand ontstond in het midden van het schip maar heeft zich uitgebreid naar de stuurboordzijde van het schip, waarbij vooral de lager gestapelde containers zijn getroffen. Volgens lokale media vervoert het schip gevaarlijke stoffen, waaronder benzeen en natriumcyanaat. Deze stoffen kunnen gevaarlijk zijn als ze lekken.

LEES OOK
Zeer grote brand in aardappelloods in Groningse Baflo [+foto's]

De eigenaar van MV Maersk Frankfurt heeft een bergingsteam van M/s SMIT Salvage gemobiliseerd. Het team is 21 juli 2024 in Goa, waar het schip nu ligt, aangekomen.

Het schip, eigendom van het Japanse bedrijf Tokei Kaiun, was in mei opgeleverd en maakte zijn eerste reis vanaf het Japanse Imabari Shipbuilding.


MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagen gaat in vlammen op in Eindhoven [+foto’s]

EINDHOVEN - Een vrachtwagen die geparkeerd stond op de kanaaldijk-noord in Eindhoven is vannacht compleet in vlammen op gegaan. De straat naast het kanaal wordt...
×