Clicky

zondag 8 september 2024 - 02:26 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartHogere winst en meer passagiers voor easyJet

Hogere winst en meer passagiers voor easyJet

LUTON – De Britse luchtvaartmaatschappij easyJet heeft in het afgelopen kwartaal meer winst geboekt. Ook stapten meer passagiers aan boord van de vliegtuigen van de budgetmaatschappij.

De winst voor belastingen steeg in het derde kwartaal van het gebroken boekjaar op jaarbasis met 16 procent tot 236 miljoen pond, omgerekend 280 miljoen euro. De omzet ging 11 procent omhoog tot ruim 2,6 miljard pond.

EasyJet vervoerde 25,3 miljoen passagiers, 8 procent meer dan een jaar geleden. Verder verkocht ook het bedrijfsonderdeel easyJet Holidays meer vakantiepakketten. Topman Johan Lundgren spreekt in een toelichting van sterke prestaties en verwacht dat easyJet een zeer sterke zomerperiode zal meemaken.

Branchegenoot Ryanair maakte begin deze week juist nog bekend dat de winst in het afgelopen kwartaal fors is gedaald door zwakkere ticketprijzen. De Ierse budgetmaatschappij zei ook dat in de belangrijke zomerperiode de ticketprijzen lager zullen zijn dan gedacht.

Bij easyJet zijn de ticketprijzen over het algemeen stabiel in vergelijking met een jaar eerder, verklaarde Lundgren verder. Ook ziet easyJet geen afzwakking van de prijzen in de zomer. De maatschappij spreekt daarbij van de aantrekkelijkheid van haar netwerk en een goede prijs-kwaliteitverhouding. De verwachtingen voor heel 2024 zijn volgens de onderneming dan ook positief.

LEES OOK
Internationale vluchten China nog ver onder niveau van voor corona
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagen gaat in vlammen op in Eindhoven [+foto’s]

EINDHOVEN - Een vrachtwagen die geparkeerd stond op de kanaaldijk-noord in Eindhoven is vannacht compleet in vlammen op gegaan. De straat naast het kanaal wordt...
×