Clicky

donderdag 19 september 2024 - 03:23 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsHoofd van Secret Service stapt op na kritiek op beveiliging Trump

Hoofd van Secret Service stapt op na kritiek op beveiliging Trump

WASHINGTON – Het hoofd van de dienst die onder meer Amerikaanse presidenten beveiligt, is opgestapt. Kimberly Cheatle was als directeur van de Secret Service (USSS) verantwoordelijk voor de bewaking bij het evenement waar oud-president Donald Trump werd beschoten. De Amerikaanse president Joe Biden heeft haar bedankt voor haar werk.

Trump werd anderhalve week geleden onder vuur genomen bij een campagnebijeenkomst in Pennsylvania. De schutter lag op een dak, vlak bij de plek waar de Republikein sprak. Maandag moest Cheatle voor het Huis van Afgevaardigden uitleggen hoe dat kon gebeuren. Ze sprak toen zelf van “de grootste operationele blunder van de Secret Service in decennia”.

Zowel Republikeinen als Democraten pleitten voor het vertrek van Cheatle. Onder de parlementariërs was er ook irritatie over haar opstelling tijdens de commissievergadering. Veel vragen kon of wilde ze niet beantwoorden, tot frustratie van de leden van het Huis.

President Joe Biden heeft Cheatle bedankt voor haar “decennia in overheidsdienst”. “Ze heeft haar leven onbaatzuchtig gewijd en in de waagschaal gesteld tijdens haar carrière bij de United States Secret Service”, schrijft hij in een verklaring. “Het onafhankelijke onderzoek om tot op de bodem uit te zoeken wat er is gebeurd op 13 juli gaat verder en ik zie ernaar uit om de bevindingen te bestuderen. We weten allemaal dat wat die dag gebeurd is, nooit meer mag gebeuren.” Hij zegt “spoedig” een nieuwe directeur aan te willen stellen.

LEES OOK
Trump dient klacht over Harris in bij verkiezingscommissie

Cheatle gaf sinds 2022 leiding aan de USSS, op verzoek van Biden. Ze had eerder 27 jaar bij de dienst gewerkt, maar was toen ze voor de topfunctie gevraagd werd directeur beveiliging bij PepsiCo.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

VS klagen Grace Ocean en Synergy Marine aan voor schade brugramp...

BALTIMORE - Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft een rechtszaak aangespannen tegen de eigenaar en exploitant van de Dali, het vrachtschip dat een halfjaar...
×