Clicky

zaterdag 7 september 2024 - 20:23 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerBetten en De Poel bundelen krachten

Betten en De Poel bundelen krachten

Transportbedrijf Betten BV verwerft 50% van De Poel Koel & Vrieshuis


SURHUISTERVEEN – Sinds 9 juli heeft Transportbedrijf Betten BV een aandeel van 50 procent binnen De Poel Koel & Vrieshuis BV. Hiermee komt ook de volledige operationele en commerciële leiding van De Poel in handen van Betten. Met deze bundeling van complementaire kennis, faciliteiten en diensten zetten beide partijen een essentiële stap naar verbreding van hun activiteiten. De ambitie? Een onontkoombare partij zijn die alle facetten binnen de logistiek beheerst en in huis heeft.

50 procent deelname

Combineer een ervaren transportbedrijf in koelvers- en diepvries vervoer met een gespecialiseerd bedrijf in de opslag van koelvers- en diepvriesproducten en je hebt een gouden combinatie. Met die basisgedachte benaderden de broers Ewout (28) en Piet (31) Betten van Transportbedrijf Betten BV, directeur Auke Weening (55) van De Poel Koel & Vrieshuis BV. Het aanvankelijke idee was om nauwer samen te werken. Het klikte echter zo goed dat de gesprekken al snel uitmondden in een gedeeltelijke overname. Betten heeft nu een aandeel van 50 procent in De Poel.

LEES OOK
ACM keurt fusie Zandbergen Transport en VSDV goed

Synergie

Ewout Betten: “In plaats van alleen te groeien in transport willen we onze activiteiten ook verbreden. Wanneer je als transportbedrijf ook opslagcapaciteit, value added services en cross docking kunt bieden, en vice versa, biedt je klanten een unieke toegevoegde waarde. Synergie waar alle partijen in de hele distributieketen voordeel bij hebben.” De broers speelden al langere tijd met de gedachten om uiteindelijk hun huidige klanten meer diensten aan te kunnen bieden.

Auke: “Het is heel efficiënt om op een rijdende trein te springen en een bestaande opslaghal over te nemen, dan beschik je meteen over de kennis en ervaring van de medewerkers én heb je klanten die je hal vullen.”

Verjonging

De notaris had zelden meegemaakt dat twee partijen het zo snel met elkaar eens waren. De deal was binnen enkele maanden rond. Wat hier aan bijdroeg is het feit dat de overname samenvalt met de wens van Auke Weening om zich terug te trekken uit de dagelijkse leiding van De Poel en zich te richten op andere interesses.

LEES OOK
MAN en ABB E-mobility kondigen R&D-samenwerking aan

Auke: “Het is gewoon tijd dat een nieuwe generatie het roer overneemt en met nieuwe energie en elan voor verdere groei zorgt. Ewout en Piet Betten zijn net als ik nuchtere jongens, vol ambitieuze plannen en innovatieve ideeën. Geweldig om te zien en uiteraard blijf ik ze graag adviseren.”

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagen gaat in vlammen op in Eindhoven [+foto’s]

EINDHOVEN - Een vrachtwagen die geparkeerd stond op de kanaaldijk-noord in Eindhoven is vannacht compleet in vlammen op gegaan. De straat naast het kanaal wordt...
×