Clicky

zaterdag 7 september 2024 - 20:16 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSOpenbaar VervoerChauffeurstekort vervoerder EBS rond Flevoland eind 2024 opgelost

Chauffeurstekort vervoerder EBS rond Flevoland eind 2024 opgelost

ZWOLLE – Vervoersbedrijf EBS verwacht aan het einde van dit jaar genoeg personeel te hebben om in Flevoland en delen van Gelderland en Overijssel weer volgens de normale dienstregeling te kunnen rijden. Dit voorjaar moest EBS de dienstregeling in de ov-concessie IJssel-Vecht afschalen, omdat door een tekort aan chauffeurs veel bussen uitvielen. Een boete van de provincies dreigt, omdat EBS niet de beloofde dienstverlening levert.

Volgens een woordvoerder ligt het bedrijf “op koers” om vanaf 15 december, als weer met een volwaardige dienstregeling wordt gereden, voldoende personeel te hebben. “We zitten dan qua aantal uren dat de bussen rijden weer op het afgesproken niveau.” Via een eigen opleidingstraject en uitzendbureaus vult EBS het personeelsbestand aan. Voor het uitvoeren van de volledige dienstregeling zijn ongeveer achthonderd chauffeurs nodig.

“Voor de totale concessie liggen we op koers, maar de verdeling van het personeel over al onze vestigingen is nog wel een uitdaging”, aldus de EBS-woordvoerder. “Het gaat om een heel uitgestrekt gebied. In Apeldoorn hebben we chauffeurs over, maar in bijvoorbeeld Lelystad en Nagele in de Noordoostpolder komen we mensen tekort. Je kan die mensen niet zomaar overhevelen. De verdeling is dus nog niet optimaal, dat proberen we wat beter te krijgen.”

LEES OOK
Tekort aan vrachtwagenchauffeurs zal wereldwijd tegen 2028 verdubbelen

EBS verzorgt onder de naam RRReis het vervoer in het grootste deel van Flevoland en delen van Gelderland en Overijssel. Na de uitbreiding van de concessie, eind vorig jaar, vielen veel bussen uit. In februari en maart bedroeg het uitvalpercentage ruim 6 procent, terwijl 0,2 procent de norm is. Sinds april is de dienstregeling daarom afgeschaald. De bussen rijden minder vaak en ‘lange’ lijnen zijn opgeknipt, om de betrouwbaarheid te vergroten. Het heeft geleid tot een lager percentage uitval, maar met 3,9 procent zat die vorige maand nog steeds ver boven de norm.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagen gaat in vlammen op in Eindhoven [+foto’s]

EINDHOVEN - Een vrachtwagen die geparkeerd stond op de kanaaldijk-noord in Eindhoven is vannacht compleet in vlammen op gegaan. De straat naast het kanaal wordt...
×