Clicky

zondag 8 september 2024 - 02:09 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartDelta Air Lines vreest nog enkele dagen impact van computerstoring

Delta Air Lines vreest nog enkele dagen impact van computerstoring

ATLANTA – Delta Air Lines verwacht dat het nog enkele dagen duurt voordat de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij is hersteld van de wereldwijde computerstoring die vrijdag vluchten over de hele wereld in de war bracht.

Sinds vrijdag zijn al meer dan 4000 Delta-vluchten geannuleerd. Delta heeft nog altijd last van de storing, die bij veel andere maatschappijen inmiddels niet meer voor problemen zorgt.

Topman Ed Bastian bood eerder al zijn excuses aan, omdat reizigers zo zijn gedupeerd tijdens het drukste reisweekend van de zomer. De topman legde de schuld bij het “aanzienlijke aantal” bedrijfsprocessen dat afhankelijk is van het Windows-besturingssysteem van Microsoft. De storing van vrijdag werd veroorzaakt door een fout in een automatische update van cyberbeveiligingsbedrijf CrowdStrike voor deze systemen.

Reisorganisaties en luchtvaartmaatschappijen in Nederland waren maandag nog bezig met het op pad helpen van de laatste reizigers die vertraging hadden opgelopen door de wereldwijde computerstoring. “We zitten in de afrondende fase”, zei directeur Frank Radstake van reisbranchevereniging ANVR. KLM liet zondag al weten dat het een omboekingsvoorstel had gedaan aan alle passagiers van wie de vlucht was geannuleerd.

LEES OOK
Zeer grote drukte op Schiphol door computerstoring

Bedrijven en ook mensen thuis kunnen op een andere manier nog wel te maken krijgen met een na-effect van de storing. Afgelopen dagen hebben overheidsinstanties in meerdere landen gewaarschuwd voor phishingpogingen door criminelen. Iedereen zou moeten uitkijken voor malafide websites die beweren te willen helpen met het oplossen van mogelijke computerproblemen, maar eigenlijk proberen gegevens of geld te stelen.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagen gaat in vlammen op in Eindhoven [+foto’s]

EINDHOVEN - Een vrachtwagen die geparkeerd stond op de kanaaldijk-noord in Eindhoven is vannacht compleet in vlammen op gegaan. De straat naast het kanaal wordt...
×