Clicky

zondag 8 september 2024 - 02:09 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartLufthansa Technik en Boeing tekenen licentieovereenkomst voor aanpassingen aan de cabine van...

Lufthansa Technik en Boeing tekenen licentieovereenkomst voor aanpassingen aan de cabine van de 787 Dreamliner

FARNBOROUGH – Boeing en Lufthansa Technik hebben een overeenkomst aangekondigd om Lufthansa Technik aan te wijzen als het eerste door Boeing gelicentieerde Service Center (BLSC) voor cabineaanpassingen op 787 Dreamliner-vliegtuigen, waardoor er meer keuze en capaciteit op de markt komt.

Als BLSC heeft Lufthansa Technik een licentie om als externe MRO-dienstverlener (maintenance, repair and overhaul) interieurmodificaties uit te voeren aan de 787.

“We zijn verheugd om extra capaciteit voor interieurmodificatie te bieden aan 787-eigenaren en -exploitanten door Lufthansa Technik aan te wijzen als een Boeing Licensed Service Center. Door deze nieuwe samenwerking profiteren klanten van Lufthansa Technik’s tientallen jaren aan MRO-ervaring en vertrouwdheid met het 787-platform,” aldus Doug Backhus , vice-president van Boeing Cabins, Modifications and Maintenance.

Operators, verhuurders en andere bedrijven met 787 cabine modificatie behoeften hebben nu de keuze om met Lufthansa Technik te werken. Als BLSC voor 787 cabine modificaties, kan Lufthansa Technik een nieuw cabine interieur ontwerpen, de bijbehorende engineering leveren en de integratie uitvoeren in overeenstemming met de wensen van de klant.

LEES OOK
Turkish Airlines wil 235 nieuwe vliegtuigen van Airbus of Boeing
Foto: Boeing

Samen met de licentie die door Boeing wordt verleend, zal Lufthansa Technik ook de certificering van de modificatie projecten dekken. De cabine modificaties op de populaire long-haul widebody zullen worden uitgevoerd in een van de wereldwijde netwerk faciliteiten van de MRO provider.

“Dit is een geweldige bevestiging van Boeing van Lufthansa Technik’s uitstekende cabinemodificatieservices. Klanten die het interieur van hun Dreamliner willen modificeren, kunnen bij ons terecht voor het volledige scala aan services. Als Boeing’s erkende Service Center voor cabinemodificatie van de 787, zijn we verheugd om onze expertise op dit gebied in te brengen en extra capaciteit te creëren in de markt als ‘s werelds grootste MRO-provider”, aldus Harald Gloy , Chief Operating Officer bij Lufthansa Technik.

Beide partijen zullen de nodige voorbereidingen blijven treffen om Lufthansa Technik in staat te stellen in 2025 met het eerste 787-cabinemodificatieproject te beginnen. De BLSC zal het bestaande aanbod van Boeing voor 787-interieurmodificaties aanvullen met extra capaciteit voor de markt.

LEES OOK
Opnieuw defect aan Boeing-toestel, verliest band vlak na vertrek [+video]
Foto: Boeing

Deze overeenkomst over aanpassingen aan de cabine van de 787 volgt op de voltooiing van het eerste basisonderhoud aan een 787 Dreamliner in april bij Lufthansa Technik Malta.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagen gaat in vlammen op in Eindhoven [+foto’s]

EINDHOVEN - Een vrachtwagen die geparkeerd stond op de kanaaldijk-noord in Eindhoven is vannacht compleet in vlammen op gegaan. De straat naast het kanaal wordt...
×