Clicky

zondag 8 september 2024 - 02:24 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerEC stelt 60 miljoen beschikbaar voor extra truckparkeerplaatsen, maar niet in Nederland

EC stelt 60 miljoen beschikbaar voor extra truckparkeerplaatsen, maar niet in Nederland

ZOETERMEER – De nieuwe Europese Commissie stelt een bedrag van 60 miljoen euro beschikbaar voor de ontwikkeling van een achttien nieuwe truckparkings in zeven Europese Lidstaten.

TLN zegt blij te zijn met de toegekende subsidiegelden en heeft daar samen met zusterorganisaties en koepelorganisatie IRU lang voor gelobbyd. De subsidies zijn bedoeld voor de ontwikkeling van nieuwe beveiligde parkings, maar ook voor de opwaardering van enkele bestaande parkings.

Het gaat om locaties in Bulgarije, Spanje, Frankrijk, Roemenië, Hongarije, Italië en Slovenië. Nederland heeft dit keer geen aanvragen ingediend, omdat er al bij twee eerdere subsidierondes met succes een beroep was gedaan op de Brusselse subsidiepot.

Het bedrag van 60 miljoen euro komt bovenop het bedrag van 141 miljoen euro dat door de vorige Commissie was toegekend aan de ontwikkeling van nieuwe truckparkings.

De IRU verwacht dat er eind september dit jaar nog een bedrag van 320 miljoen euro bij komt.

Overigens laat de Nederlandse ervaring zien dat Europese subsidies alleen geen garantie zijn dat de parkings daadwerkelijk worden gerealiseerd. Van de negen projecten waar Nederland de laatste zes jaar EU-subsidies voor ontving, zijn er nog maar twee daadwerkelijk gerealiseerd. Dat is de uitbreiding van Maasvlakte Plaza en Truckparking Venlo. “Het is te hopen dat de ontwikkeling van de parkings in de andere landen sneller gaat”, aldus TLN.

LEES OOK
Onderzoek naar fraude met EU-geld bij bouw gasterminal Cyprus
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagen gaat in vlammen op in Eindhoven [+foto’s]

EINDHOVEN - Een vrachtwagen die geparkeerd stond op de kanaaldijk-noord in Eindhoven is vannacht compleet in vlammen op gegaan. De straat naast het kanaal wordt...
×