Clicky

zaterdag 7 september 2024 - 20:17 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSWeer & VerkeerRijkswaterstaat onderzoekt hoe snelwegen Twente konden onderlopen

Rijkswaterstaat onderzoekt hoe snelwegen Twente konden onderlopen

HENGELO – Rijkswaterstaat onderzoekt hoe het kan dat er zondagavond zo veel water op de snelwegen A1 en A35 bij Hengelo en Enschede bleef staan. Volgens een woordvoerder was de situatie uitzonderlijk. “Er viel een bijzondere hoeveelheid neerslag, maar ik kan nog niets zeggen over de precieze oorzaak van de hoeveelheid water op de snelwegen.”

Twente werd zondagavond getroffen door hevige regenval. De snelwegen werden in beide richtingen afgesloten omdat er veel water op het wegdek stond. Een nog onbekend aantal weggebruikers strandde hierdoor. Volgens de woordvoerder klommen mensen op hun auto om droog te blijven.

Mogelijk was een volgelopen naastgelegen weg een van de oorzaken van de overlast, maar Rijkswaterstaat onderzoekt nu of dat de enige aanleiding was. Aannemers hebben het water weggezogen, zei de woordvoerder.

Parkeergarages

De wegen waren maandagochtend weer toegankelijk voor verkeer. Alleen de op- en afrit van de provinciale weg N735 bij De Lutte, die op de A1 aansluiten, zijn nog dicht.

LEES OOK
Minister onderzoekt duurder drinkwater bij hoger verbruik

Naast de snelwegen liepen in onder meer Enschede, Losser en Oldenzaal ook straten, tunnels, huizen en parkeergarages onder.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagen gaat in vlammen op in Eindhoven [+foto’s]

EINDHOVEN - Een vrachtwagen die geparkeerd stond op de kanaaldijk-noord in Eindhoven is vannacht compleet in vlammen op gegaan. De straat naast het kanaal wordt...
×