Clicky

zondag 8 september 2024 - 01:56 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSWeer & VerkeerWateroverlast in Twente kan nog uren duren, snelwegen A1 en A35 afgesloten...

Wateroverlast in Twente kan nog uren duren, snelwegen A1 en A35 afgesloten [+video]

ENSCHEDE – De overlast voor het wegverkeer in Twente door de overvloedige regenval van zondag kan nog een aantal uren aanhouden, meldt Rijkswaterstaat. Verwacht wordt dat de problemen voor de maandagochtendspits opgelost zijn.

Een aantal snelwegen is ondergelopen en weggebruikers zijn gestrand. De A1 bij Hengelo en de A35 bij Enschede zijn in beide richtingen afgesloten omdat de snelwegen onder water staan.

Op de A1 ter hoogte van Oldenzaal-Zuid staat het water zo hoog dat automobilisten niet meer verder kunnen en moeten wachten op de hulpdiensten. Een volgelopen naastgelegen weg heeft de overlast veroorzaakt. “Het water kan daar niet worden afgevoerd en stroomt de A1 op”, zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

Na het verwijderen van de middenvangrail kunnen gestrande auto’s rechtsomkeert maken. “Er worden nu rijplaten aangebracht, zodat ook vrachtwagens weg kunnen en niet in de modder wegzakken”, zegt de woordvoerder.

Bij de brandweer in Twente komen zondagavond veel meldingen binnen van wateroverlast. Vooral in Enschede, Losser en Oldenzaal is veel regen gevallen en zijn snelwegen, straten en tunnels ondergelopen.

LEES OOK
Veel wateroverlast en schade na heftig onweer in Frankrijk

Op beelden op sociale media is te zien dat in Oldenzaal een ambulance vast kwam te zitten in het water onder een viaduct aan de Eektestraat. Verschillende omstanders en de brandweer hebben geholpen om een patiënt in de ambulance over te dragen aan een andere ambulance.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagen gaat in vlammen op in Eindhoven [+foto’s]

EINDHOVEN - Een vrachtwagen die geparkeerd stond op de kanaaldijk-noord in Eindhoven is vannacht compleet in vlammen op gegaan. De straat naast het kanaal wordt...
×