Clicky

vrijdag 6 september 2024 - 13:56 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsIsraël onderschept raket uit Jemen boven de Rode Zee

Israël onderschept raket uit Jemen boven de Rode Zee

EILAT/SANAA – Israël zegt zondagochtend een raket te hebben onderschept die vanuit Jemen was afgevuurd. De raket koerste volgens het Israëlische leger af op de zuidelijke kustplaats Eilat, maar werd neergehaald voordat die het Israëlische luchtruim binnenkwam.

De beweging van de Houthi’s die grote delen van Jemen beheerst, heeft bevestigd de ze Eilat weer met raketten heeft bestookt.

Eilat ligt aan de Golf van Akaba, een uitloper van de Rode Zee. Eerder dit weekend voerde Israël een aanval uit op de door Houthi-rebellen gecontroleerde Rode Zeehaven Hodeidah in Jemen. Daarbij vielen volgens de Houthi-beweging drie doden en tientallen gewonden.

De actie van Israël was weer een vergelding voor een door de Houthi’s uitgevoerde aanval met een Iraanse drone op Tel Aviv, waarbij een burger om het leven kwam en meerdere personen gewond raakten.

LEES OOK
Meer dan 75.000 gewonden in Gazastrook sinds 7 oktober
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Nieuwe DAF XF NGD voor Ploeger Logistics

HARDERWIJK - Bakker Bedrijfswagens heeft recentelijk een nieuwe DAF XF NGD (New Generation DAF) geleverd aan Ploeger Logistics, een logistiek dienstverlener gevestigd in Harderwijk....
×