Clicky

vrijdag 6 september 2024 - 13:46 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSScheepvaartGeen scheepvaart op de Seine voor voorbereidingen Spelen

Geen scheepvaart op de Seine voor voorbereidingen Spelen

PARIJS – De rivier de Seine is in de regio Parijs bijna een week lang niet toegankelijk voor de gewone scheepvaart. Dat komt volgens de Parijse autoriteiten door de voorbereidingen voor en de opening van de Olympische Spelen.

De opening van de Spelen is vrijdag op de rivier met boten die deelnemers vervoeren. De generale repetitie daarvoor wordt deze zaterdag gehouden. De binnenschippers moeten dan wachten.

Volgens een woordvoerder van de lobbygroep Intercéréales die onder meer hun belangen, die van boeren en die van landbouw- en transportbedrijven behartigt, is het lastig op het hoogtepunt van de oogstperiode.

Er varen dit seizoen volgens hem dagelijks 20 tot 25 riviervaartuigen beladen door Parijs stroomafwaarts en evenzoveel vaartuigen stroomopwaarts. Hij hoopt dat de file die op de rivier ontstaat in vier dagen kan worden weggewerkt na de opening van de Spelen.

LEES OOK
Verplicht aanmeren voor binnenvaart aan ligplaatsen met walstroom in havengebied North Sea Port
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Nieuwe DAF XF NGD voor Ploeger Logistics

HARDERWIJK - Bakker Bedrijfswagens heeft recentelijk een nieuwe DAF XF NGD (New Generation DAF) geleverd aan Ploeger Logistics, een logistiek dienstverlener gevestigd in Harderwijk....
×