Clicky

vrijdag 6 september 2024 - 13:58 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartLuchthaven Hongkong weer operationeel na storing

Luchthaven Hongkong weer operationeel na storing

HONGKONG – De luchthaven van Hongkong is weer volledig operationeel na de grote wereldwijde computerstoring op vrijdag die onder meer het internationale vliegverkeer ernstig verstoorde. Volgens Chinese staatsmedia zijn de activiteiten op Hong Kong International Airport nu weer volledig normaal.

Door de storing kon in Hongkong niet via computers worden ingecheckt. Dat is vervolgens handmatig gedaan, waardoor het vluchtschema op de luchthaven niet ernstig werd geraakt. Staatszender CCTV zegt dat de inchecksystemen van luchtvaartmaatschappijen nu weer volledig werken.

Ook op veel andere luchthavens waaronder Schiphol zorgde de storing voor problemen met vertragingen en annuleringen. Naar verluidt werden vrijdag 5000 van de wereldwijd 110.000 geplande commerciële vluchten geannuleerd.

Elders in Azië zijn inchecksystemen op luchthavens ook weer operationeel, waaronder in Zuid-Korea, Thailand en ook grotendeels in India, Indonesië en de luchthaven van Singapore. In het Australische Sydney lopen de zaken ook weer grotendeels normaal, al zijn er nog wel vertragingen bij vluchten.

LEES OOK
Grote computerstoring kost Delta Air Lines half miljard dollar
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Nieuwe DAF XF NGD voor Ploeger Logistics

HARDERWIJK - Bakker Bedrijfswagens heeft recentelijk een nieuwe DAF XF NGD (New Generation DAF) geleverd aan Ploeger Logistics, een logistiek dienstverlener gevestigd in Harderwijk....
×