Clicky

vrijdag 6 september 2024 - 13:48 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartBijna tweehonderd vluchten op Schiphol geannuleerd na storing

Bijna tweehonderd vluchten op Schiphol geannuleerd na storing

SCHIPHOL – Op Schiphol zijn vrijdag zo’n tweehonderd vluchten geannuleerd door de wereldwijde computerstoring die ook de luchthaven trof. De systemen op Schiphol worden inmiddels weer opgestart, maar de storing heeft grote impact gehad op vluchten van en naar de luchthaven.

Zo zorgde de storing voor zeer grote drukte. KLM zag zich vrijdagochtend genoodzaakt om de operatie grotendeels te staken en riep passagiers op niet naar Schiphol te komen als hun vlucht geannuleerd is of ernstige vertraging heeft.

Naast de uitval van vluchten waren op Schiphol ook veel vertragingen door de storing, die begon met een foute update bij cyberbeveiliger CrowdStrike. In een update op zijn website spreekt de luchthaven van 150 vertraagde vluchten.

“Morgen verwachten wij een drukke dag vanwege de zomervakantie. We raden reizigers aan hun actuele vluchtinformatie in de gaten te houden”, schrijft Schiphol.

LEES OOK
Rolf Habben Jansen, CEO Hapag-Lloyd, treedt toe tot RvC Royal Schiphol Group
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Nieuwe DAF XF NGD voor Ploeger Logistics

HARDERWIJK - Bakker Bedrijfswagens heeft recentelijk een nieuwe DAF XF NGD (New Generation DAF) geleverd aan Ploeger Logistics, een logistiek dienstverlener gevestigd in Harderwijk....
×