Clicky

donderdag 19 september 2024 - 03:59 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartSystemen op Schiphol worden weer opgestart na grote computerstoring

Systemen op Schiphol worden weer opgestart na grote computerstoring

SCHIPHOL – De systemen op Schiphol worden weer opgestart. Een wereldwijde computerstoring heeft ook grote impact op vluchten van en naar de luchthaven. “Samen met luchtvaartmaatschappijen werken we hard om alle reizigers zo snel mogelijk op de plek van hun bestemming te krijgen. We raden reizigers aan om contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij en hun actuele vluchtinformatie in de gaten te houden”, schrijft Schiphol in een verklaring.

Op Schiphol zorgde de storing eerder op de dag al voor zeer grote drukte. Rond 15.30 uur staan er nog altijd lange rijen voor de incheckbalies in de vertrekhallen. In vertrekhal 1 en 3 is het het drukst, ziet een ANP-verslaggever. Personeel van de luchthaven deelt flesjes water uit aan wachtende reizigers, eerder deelden ze ook stroopwafels uit. Op veel borden is de reisinformatie vervangen door een digitale afbeelding van een klok. Dit om opstoppingen te voorkomen door reizigers die stilstaan om naar vluchtinformatie te kijken.

LEES OOK
Schiphol verwacht volgend jaar meer passagiers dan voor corona

KLM zag zich vrijdagochtend genoodzaakt om de operatie grotendeels te staken. De luchtvaartmaatschappij zei eerder dat het niet mogelijk is om vluchten af te handelen, onder meer door problemen bij het inchecken. KLM roept passagiers bovendien op om niet naar Schiphol te komen als hun vlucht geannuleerd is of ernstige vertraging heeft.

Reisorganisatie TUI laat vakantiegangers op Schiphol handmatig inchecken. Daardoor duurt het inchecken langer, maar was het streven eerder op de dag nog wel om iedereen vrijdag weg te laten vliegen.

Ook op Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport is er sprake van drukte en vertraging door de storing.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

VS klagen Grace Ocean en Synergy Marine aan voor schade brugramp...

BALTIMORE - Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft een rechtszaak aangespannen tegen de eigenaar en exploitant van de Dali, het vrachtschip dat een halfjaar...
×