Clicky

vrijdag 6 september 2024 - 13:53 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartDoor storing gedupeerde reizigers staan met lege handen

Door storing gedupeerde reizigers staan met lege handen

ARNHEM – Reizigers die door de wereldwijde computerstoring worden gedupeerd, hoeven niet te rekenen op compensatie. Ze kunnen hooguit extra gemaakte kosten terugkrijgen, zegt EU Claim, een organisatie die gespecialiseerd is in het terugvragen van geld bij luchtvaartmaatschappijen.

“Een computerstoring is een buitengewone omstandigheid”, laat een woordvoerder van EU Claim weten. “De luchtvaartmaatschappij heeft daar geen invloed op en kan dus ook niet aansprakelijk worden gesteld.”

Hoeveel reizigers getroffen worden door de vele annuleringen is nog onduidelijk. Op veel luchthavens en bij veel luchtvaartmaatschappijen was inchecken vrijdagochtend niet mogelijk.

Het staat vast dat de storing op een uiterst ongelukkig moment plaatsvond, aan het begin van de zomervakantie. Volgens EU Claim kunnen reizigers alleen extra kosten declareren die ze door het missen van hun vlucht maken. “Bijvoorbeeld als ze een overnachting moeten boeken of extra vervoer moeten regelen.”

LEES OOK
KLM biedt alle gedupeerde reizigers omboekingsvoorstel na storing
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Nieuwe DAF XF NGD voor Ploeger Logistics

HARDERWIJK - Bakker Bedrijfswagens heeft recentelijk een nieuwe DAF XF NGD (New Generation DAF) geleverd aan Ploeger Logistics, een logistiek dienstverlener gevestigd in Harderwijk....
×