Clicky

zondag 8 september 2024 - 02:12 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsWandelaars Vierdaagse snappen inkorten route, balen wel

Wandelaars Vierdaagse snappen inkorten route, balen wel

NIJMEGEN – Begrijpelijk, maar jammer. Zo zien veel wandelaars aan de Vierdaagse de maatregel die de organisatie donderdag nam vanwege de hitte. De routes op de laatste wandeldag zijn ingekort, alle afstanden zijn vrijdag 10 kilometer korter. De temperatuur kan vrijdag in Nijmegen oplopen tot 30 graden.

“Het kruisje voelt toch anders, als net niet”, zei Sandra van den Brink (57) uit Vlaardingen vlak nadat ze rond 11.15 uur over de finish was gekomen op de Wedren. “Je hebt toch het gevoel dat je hem niet helemaal uitgelopen hebt.” Ze snapt dat de organisatie maatregelen heeft genomen, maar vindt het wel jammer dat ze niet alle dagen de 40 kilometer heeft kunnen lopen. “Ik ben zelf goed getraind en ik vond de warmte tot nu toe meevallen. Maar het is een heel eind, voor sommige mensen kan die warmte dan wel te veel worden.” Desondanks vond ze het een mooie ervaring en doet ze volgend jaar waarschijnlijk weer mee. “Voor de elfde keer.”

LEES OOK
'Ontgassingsverbod schepen wordt omzeild met truc'

Voor Karen Marks (57) en Jos Mulder (60) uit Ouderkerk aan de Amstel heeft het kruisje niet minder waarde, ook al liepen ze vrijdag 30 kilometer in plaats van 40. Wel vonden ze het langs de route en op de Via Gladiola vanwege het vroege tijdstip nog erg rustig. “Dat vind ik wel jammer. Die sfeer en het gefeest langs de kanten was er nog niet”, zegt Karen, die dit jaar voor de vierde keer meedeed. “Dat draagt wel bij aan het bijzondere van dit evenement.” Ook in de dorpen waar ze doorheen liepen, werden de wandelaars minder aangemoedigd dan anders.

Watertappunten

Beiden hebben begrip voor de aanpassing van de routes. Zelf zag Karen donderdag een reanimatie. “Dat is heftig. Dat wil je als organisatie niet op je geweten hebben. Maar soms denk ik dat het een beetje doorslaat met de voorzichtigheid.” Last van de hitte hebben ze niet gehad. “Het was heel goed te doen.”

LEES OOK
Drie personen veroordeeld voor zinloos uitgaansgeweld in Nijmegen

Dat vond ook Pim van Helsland (16) uit Burgh-Haamstede, die voor de eerste keer meeliep. “Het was warm maar het ging goed. Ik ben wel blij dat de zon niet echt is doorgebroken.” Ondanks de verwachte hitte is hij niet eerder vertrokken vanmorgen. Net als voorgaande dagen stond hij om 05.00 uur aan de finish. “Dat het 10 kilometer minder is vandaag vind ik niet erg, ik heb het gewoon gehaald. Tussendoor heb ik die andere 10 wel ergens gelopen.”

Afgezien van de verkorte routes is er vanwege de warmte ook een medische verzorgingspost op de route van de 20 kilometer en zijn er extra watertappunten.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagen gaat in vlammen op in Eindhoven [+foto’s]

EINDHOVEN - Een vrachtwagen die geparkeerd stond op de kanaaldijk-noord in Eindhoven is vannacht compleet in vlammen op gegaan. De straat naast het kanaal wordt...
×