Clicky

donderdag 19 september 2024 - 00:43 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsCrowdstrike zegt oplossing te hebben voor wereldwijde storing

Crowdstrike zegt oplossing te hebben voor wereldwijde storing

AUSTIN – Cyberbeveiligingsbedrijf Crowdstrike zegt een oplossing te hebben voor de problemen die zich voordoen met Microsofts Windows-besturingssystemen. Dit heeft het bedrijf laten weten aan IT-afdelingen van klanten.

De grote computerstoringen die zich wereldwijd voordoen, lijken veroorzaakt te worden door een update bij Windows-computers. Sinds de wijzigingen zijn aangebracht verschijnt op de computer een blauw scherm bij het opstarten.

“Crowdstrike Engineering heeft het probleem geïdentificeerd en de wijzigingen teruggedraaid”, laat het bedrijf weten. Als de computers blijven crashen moet de update handmatig worden verwijderd.

Crowdstrike is een van de grootste cybersecuritybedrijven ter wereld, met grote bedrijven als klant. Het Amerikaanse concern biedt klanten bescherming tegen datalekken, ransomware en cyberaanvallen.

Crowdstrike-topman bevestigt in een bericht op X dat het om een fout in een update voor Windows-computers gaat. “Dit is geen beveiligingsincident of een cyberaanval. Het probleem is geïdentificeerd, geïsoleerd, en een oplossing is beschikbaar.”

LEES OOK
Schiphol en ministerie wachten massaclaim af
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

VS klagen Grace Ocean en Synergy Marine aan voor schade brugramp...

BALTIMORE - Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft een rechtszaak aangespannen tegen de eigenaar en exploitant van de Dali, het vrachtschip dat een halfjaar...
×