Clicky

zondag 8 september 2024 - 02:07 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsDroneaanval op Tel Aviv door vergissing niet voorkomen

Droneaanval op Tel Aviv door vergissing niet voorkomen

TEL AVIV – Een pand in Tel Aviv is getroffen door een aanval met een drone. Daarbij is een man omgekomen en raakten acht mensen gewond.

Volgens het Israëlische leger was het een grote drone die de luchtafweer wel signaleerde, maar door een vergissing niet als een militair aanvalswapen aanmerkte. Er was daarom geen luchtalarm en het projectiel is dus niet onderschept.

De Jemenitische beweging van de Houthi’s claimt achter de droneaanval “met een nieuwe technologie” te zitten. Het Israëlische leger denkt volgens een woordvoerder dat de drone inderdaad vanuit Jemen is afgevuurd. Aanvankelijk dacht het leger dat mogelijk de Libanese sjiitische beweging Hezbollah hierachter zat.

De droneaanval was enkele uren nadat Israëli’s volgens Israëlische woordvoerders een belangrijke commandant van Hezbollah in het zuiden van Libanon hadden gedood.

De Houthi’s, die grote delen van Jemen inclusief de hoofdstad Sanaa en de westkust beheersen, stellen dat ze Israël blijven bestoken uit solidariteit met de Palestijnen. De Houthi’s vuurden ook al projectielen af op Eilat en op vrachtschepen in de Rode Zee, de Golf van Aden en de Arabische Zee. Ze gaan daar naar eigen zeggen mee door tot Israël de aanvallen op Palestijnen in Gaza stopt.

LEES OOK
Air France stelt vluchten naar Libanon langer uit

De Houthi’s en de Libanese Hezbollah genieten beide steun van de sjiitische Islamitische Republiek Iran.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagen gaat in vlammen op in Eindhoven [+foto’s]

EINDHOVEN - Een vrachtwagen die geparkeerd stond op de kanaaldijk-noord in Eindhoven is vannacht compleet in vlammen op gegaan. De straat naast het kanaal wordt...
×