Clicky

vrijdag 6 september 2024 - 13:51 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSNieuw MaterieelGrote order van 1.500 Volvo FH Aero-trucks voor Italiaanse transporteur Lannutti

Grote order van 1.500 Volvo FH Aero-trucks voor Italiaanse transporteur Lannutti

Het Italiaanse transport- en logistiekbedrijf Lannutti Group heeft een order geplaatst van 1.500 Volvo FH Aero-trucks. De onderneming vernieuwt daarmee de langeafstandstrucks binnen hun vloot. Het is een van de grootste orders ooit voor Volvo Trucks.

Lannutti Group, met het hoofdkantoor in Italië, beheert een wagenpark van meer dan 2.500 trucks dat 24/7 actief is in acht Europese landen. Als onderdeel van een vlootvernieuwingsprogramma, heeft Lannutti een order getekend voor 1.500 Volvo FH Aero trucks. Ze zijn allemaal uitgerust met Volvo’s nieuwe Camera Monitor Systeem – een nieuwe functie die gewone spiegels vervangt en de aerodynamica en veiligheid verbetert.

“Binnen de Lannutti Group vernieuwen we ons wagenpark om prioriteit te geven aan voertuigen met een lage uitstoot. Tegelijkertijd bieden we met deze nieuwe trucks een hoog niveau van comfort en veiligheid aan onze chauffeurs, om hen en alle andere weggebruikers te beschermen. Naast de brandstofbesparende I-Save technologie die al voor 100% in de vloot is opgenomen, willen we nu ook de voordelen van het Camera Monitor Systeem en het verbeterde aerodynamische design benutten. Dankzij de samenwerking met Volvo kunnen wij onze reis naar een uitstootvrije toekomst voortzetten”, zegt Valter Lannutti, CEO van de Lannutti Group.

LEES OOK
62 nieuwe Volvo FH-trekkers en 7 Volvo FM Electric-trucks voor Cornelissen Groep

Het merendeel van de door Lannutti bestelde trucks zal worden aangedreven door HVO (Hydrotreated Vegetable Oil), een brandstof die kan worden geproduceerd uit afvalproducten. De CO2-uitstoot kan daardoor met wel 90 procent worden verminderd.

“Deze deal maakt me zo trots omdat het het vertrouwen en de toewijding toont die Lannutti heeft met Volvo Trucks als langdurige zakenpartner”, zegt Roger Alm, President Volvo Trucks. “Dit is echt het bewijs dat we de juiste hebben gedaan met de nieuwe Volvo FH Aero. De truck helpt onze klanten hun brandstofkosten en CO2-uitstoot te verlagen, en is ook een van de veiligste truckmodellen voor hun chauffeurs.”

De Volvo FH Aero: ontwikkeld met een focus op brandstofefficiëntie en veiligheid
Brandstofefficiëntie en veiligheid zijn net zo belangrijk geweest bij de ontwikkeling van de nieuwe Volvo FH Aero. Het nieuwe aerodynamische cabineontwerp is tot vijf procent zuiniger dan zijn voorganger.

Daarnaast draagt het nieuwe cameramonitorsysteem van Volvo Trucks dankzij het aerodynamische ontwerp bij aan de brandstofbesparing en verbetert het ook de verkeersveiligheid door een beter direct zicht voor de chauffeur en een beter zicht in donkere en regenachtige omstandigheden.

LEES OOK
Veertien nieuwe Volvo FH Aero Electric trucks voor Cargo Service Europe

De brandstofbesparing met de nieuwe Volvo FH Aero komt bovenop de efficiëntieverbeteringen die de afgelopen jaren zijn doorgevoerd in de aandrijflijn van de Volvo FH-truck, waaronder Volvo’s I-Save aandrijflijntechnologie. De brandstofbesparingen in de Volvo FH-serie en de nieuwe FH Aero vertalen zich in aanzienlijke verlagingen van de CO2-uitstoot en bedrijfskosten.

De Volvo FH Aero kent daarnaast een aantal aanpassingen in het interieur, die de werkomgeving voor chauffeurs verbeteren. Ook geven aanvullende connected services wagenparkbeheerders een volledig overzicht van de truck en de trailer.

De nieuwe Volvo FH Aero is verkrijgbaar in vier varianten: FH Aero, FH Aero Electric, FH Aero op (Bio-)LNG en FH16 Aero.

De 1.500 nieuwe Volvo-trucks worden in 2024 en 2025 geleverd aan Lannutti Group.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Nieuwe DAF XF NGD voor Ploeger Logistics

HARDERWIJK - Bakker Bedrijfswagens heeft recentelijk een nieuwe DAF XF NGD (New Generation DAF) geleverd aan Ploeger Logistics, een logistiek dienstverlener gevestigd in Harderwijk....
×