Clicky

vrijdag 6 september 2024 - 13:44 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSNieuw MaterieelKWB Rijplatentrailer met Epsilon kraan voor VM Rental

KWB Rijplatentrailer met Epsilon kraan voor VM Rental

JOURE – VM Rental in het Friese Joure heeft een nieuwe KWB Rijplaten oplegger in gebruik genomen. De compacte oplegger is voorzien van twee gestuurde fusee assen en een door Been Hydrauliek opgebouwde EPSILON rijplatenkraan met cabine.

De oplegger is compact gebouwd, en heeft een laadruimte van tien meter voor de kraan. In de vloer zijn op talloze locaties rongpotten en sjorpotten ingebouwd voor het zekeren van de lading. Verder is de oplegger op klantwens uitgevoerd met een speciale achter spiegel met ingebouwde LED verlichting, flitsers en achteruitrij lampen. Ook aan de zijkanten zijn over de volle lengte LED breedstralers ingebouwd voor de donkere dagen van het jaar.

Lichtgewicht door speciale constructie

De oplegger is gebouwd met een speciale, door KWB gepatenteerde constructie die ze “Light Weight Heavy Duty” noemen. Als chassis zijn er geen langsliggers toegepast, maar een doosvorm. Gebruik makend van S700 staal wordt hiermee een grotere stijfheid en stabiliteit gerealiseerd, met een eigen gewicht dat 1500 tot 2000 kilo lager ligt dan bij een conventioneel ontwerp. Dat betekent dus in de praktijk dat er, afhankelijk van het formaat rijplaten, twee tot 4 rijplaten meer meegenomen kunnen worden per rit.

LEES OOK
MAN TGX 41.640 met RC-Drive voor VM Rental

De oplegger is uitgerust met 10 tons, hydraulisch gestuurde fusee assen van Tecma, onderdeel van SAF. Van de drie assen zijn de voorste twee automatisch liftbaar als de oplegger leeg is. De laatste twee assen zijn voorzien van fusee besturing, voor optimale wendbaarheid op de soms krappe bouwplaatsen. Het eigen gewicht van de trailer, inclusief de Palfinger autolaadkraan, rongen en kisten bedraagt 11.940 kg. De oplegger is geheel naar wens van VM Rental voorzien van gesloten zijafscherming en aan weerszijden dubbele RVS gereedschapskisten.

Jaren ervaring

De EPSILON S260Z96 26 ton/meter autolaadkraan is voorzien van een liftbare cabine voorzien van alle dagelijkse gemakken zoals stoelverwarming, standkachel en een radio. Voor het bereiken van de cabine zijn aan weerszijden van de trailer opstappen gemaakt met handrails, instappen kan zowel via de zij- als voordeur.. De kraan is net als het trekkende voertuig opgebouwd en hydraulisch aangesloten door Been Hydrauliek uit Groningen. Het is niet de eerste rijplatenkraan die Been Hydrauliek aan VM Rental levert. Al bijna 20 jaar wordt er samen gewerkt, kennis opgedaan en ervaringen uitgewisseld.

LEES OOK
MAN TGX 41.640 met RC-Drive voor VM Rental

RC-Control

De gehele combinatie kan vanuit de kraancabine worden bestuurd door middel van een Radio Control systeem dat door Wierda Voertuigtechniek is opgebouwd. Voor optimale veiligheid is de combinatie voorzien van sensoren en een Brigade 360 graden camera systeem met monitors in zowel de truck- als de kraan- cabine. Zeker in combinatie met de indrukwekkende MAN TGX 8×4 trekker heeft VM Rental hiermee een waar visitekaartje neergezet.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Nieuwe DAF XF NGD voor Ploeger Logistics

HARDERWIJK - Bakker Bedrijfswagens heeft recentelijk een nieuwe DAF XF NGD (New Generation DAF) geleverd aan Ploeger Logistics, een logistiek dienstverlener gevestigd in Harderwijk....
×