Clicky

donderdag 19 september 2024 - 03:00 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsParlement Israël stemt voor het verwerpen van Palestijnse staat

Parlement Israël stemt voor het verwerpen van Palestijnse staat

JERUZALEM – Het Israëlische parlement, de Knesset, heeft een resolutie aangenomen waarin de oprichting van een Palestijnse staat met een grote meerderheid wordt afgewezen, melden Israëlische media. De resolutie stelt dat een Palestijnse staat “een existentieel gevaar zou vormen voor de staat Israël en zijn burgers, het Israëlisch-Palestijnse conflict zou bestendigen en de regio zou destabiliseren”.

De resolutie werd donderdag in de Knesset aangenomen met 68 stemmen vóór en slechts 9 tegen. De uiterst rechtse coalitie van premier Benjamin Netanyahu was mede-indiener van de resolutie. De centrumlinkse partij van oppositieleider Yair Lapid verliet de zitting om de verklaring niet te steunen. Lapid heeft eerder gezegd dat hij voorstander is van een tweestatenoplossing, aldus de nieuwssite Times of Israel.

Mustafa Barghouti, de secretaris-generaal van het Palestijnse Nationale Initiatief, hekelde de aanname van de resolutie. “Deze resolutie vertegenwoordigt een afwijzing van vrede met Palestijnen en een officiële doodverklaring van de Oslo-overeenkomst”, schreef hij op X.

LEES OOK
Tientallen slachtoffers gemeld na luchtaanval op tentenkamp Gaza

Bij de zogeheten Oslo-akkoorden uit 1993 tussen Israël en de Palestijnen werden afspraken gemaakt over Palestijns zelfbestuur en werd het streven naar een tweestatenoplossing – dus de oprichting van een zelfstandige Palestijnse staat naast Israël – vastgelegd.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

VS klagen Grace Ocean en Synergy Marine aan voor schade brugramp...

BALTIMORE - Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft een rechtszaak aangespannen tegen de eigenaar en exploitant van de Dali, het vrachtschip dat een halfjaar...
×