Clicky

vrijdag 6 september 2024 - 13:50 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSWerk & InkomenRuim zes procent loonsverhoging voor werknemers groothandels groenten en fruit

Ruim zes procent loonsverhoging voor werknemers groothandels groenten en fruit

UTRECHT – De salarissen van werknemers van groothandels in groeten en fruit gaan omhoog met 6,1 procent. FNV-leden stemden in grote meerderheid voor het resultaat van onderhandelingen met werkgeversorganisatie GroentenFruit Huis (GFH). Ook bij de andere vakbonden was de uitslag positief. Daarmee is de nieuwe cao een feit.

De lonen gaan in twee stappen omhoog. Met ingang van 1 juli krijgen medewerkers er 3,1 procent bij. Op 1 januari 2025 komt daar nog 3 procent bovenop. Margje van der Woude, bestuurder FNV Groothandel Groenten en Fruit, is tevreden met het resultaat: “Deze loonsverhoging is een mooie verbetering van de koopkracht van de werknemers.”

Afschaffen jeugdloon

Per 1 juli 2024 wordt de salarisschaal voor 19-jarigen afgeschaft. De vakbond heeft met GFH afgesproken dat in de volgende cao-ronde de salarisschaal voor 20-jarigen ook wordt afgeschaft. Van der Woude: “Zo werken we stapsgewijs aan het opdoeken van het jeugdloon, want dat is niet meer van deze tijd.”

LEES OOK
Bemiddeling voor cao grondpersoneel Lufthansa start volgende week

Vergoedingen

De reiskostenvergoeding voor medewerkers gaat van € 0,10 cent per kilometer naar € 0,15 cent. Stagiairs krijgen in de nieuwe cao standaard een stagevergoeding van € 300 per maand.

Pauzes

In de nieuwe cao is afgesproken dat werkgevers op een reguliere werkdag maximaal 1 uur pauze in mindering mogen brengen. Nu is dat nog 1,5 uur per dag.

Internationale verblijfkosten

Chauffeurs die in dienst van de groothandels internationaal rijden ontvangen in het nieuwe akkoord € 59,40 verblijfskosten per 24 aaneengesloten uren. Dat is nu nog € 45,12.

Nieuwe cao

De nieuwe cao voor de groothandels in groenten en fruit heeft een looptijd van 12 maanden, van 1 juli 2024 tot en met 30 juni 2025. Bij de groothandels werken ongeveer 14.800 medewerkers.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Nieuwe DAF XF NGD voor Ploeger Logistics

HARDERWIJK - Bakker Bedrijfswagens heeft recentelijk een nieuwe DAF XF NGD (New Generation DAF) geleverd aan Ploeger Logistics, een logistiek dienstverlener gevestigd in Harderwijk....
×