Clicky

maandag 16 september 2024 - 21:15 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsZeven doden door brand in appartement in Nice

Zeven doden door brand in appartement in Nice

NICE – Een brand in de Franse stad Nice heeft aan zeven mensen het leven gekost. Drie gewonden liggen in het ziekenhuis. Een van hen is met “grote spoed” naar het ziekenhuis gebracht, meldt de brandweer. Er is mogelijk sprake van brandstichting.

De brand brak in de nacht van woensdag op donderdag uit in een appartement in het zuidwesten van Nice. De hulpdiensten werden rond 02.30 uur ingeschakeld voor de brand op de zevende verdieping. Zij voerden reddingsacties uit om tientallen mensen in veiligheid te brengen.

Een openbaar aanklager van Nice zegt dat wordt gekeken naar een “criminele” oorzaak. Hij heeft op basis van het eerste bewijsmateriaal een onderzoek geopend naar brandstichting met de dood tot gevolg.

‘Verschrikkelijk drama’

De Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin spreekt op X van een “verschrikkelijk drama”. Hij meldt dat onder de overledenen drie jonge kinderen waren. Volgens hem zijn meer slachtoffers voorkomen dankzij het snelle optreden van de brandweer.

LEES OOK
Doden en gewonden door ongeval met touringcar op Duitse A9 [+foto's]

De brandweer rukte uit met 25 brandweerwagens en 72 brandweerlieden. Zij hadden de brand rond 07.00 uur geblust, meldt BFM TV. De Franse zender bericht ook dat de brand waarschijnlijk niet op de zevende verdieping is begonnen.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Boeing komt met reeks kostenbesparingen vanwege fabrieksstaking

SEATTLE - Boeing voert een reeks kostenbesparingen door omdat zo'n 33.000 medewerkers in fabrieken van de vliegtuigbouwer rond Seattle en Portland sinds vrijdag het...
×