Clicky

vrijdag 6 september 2024 - 13:50 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSBedrijfsnieuwsRenewi werkt aan Gentse verwerkingsfabriek voor afgedankt plastic

Renewi werkt aan Gentse verwerkingsfabriek voor afgedankt plastic

GENT – Afvalbedrijf Renewi gaat samenwerken met het Britse bedrijf Freepoint bij de bouw van een verwerkingsfabriek voor afgedankt plastic in Gent. In de fabriek zullen kunststoffen die anders verbrand worden, omgezet tot grondstoffen voor nieuwe producten.

Renewi en recyclingbedrijf Freepoint gaan in de nieuwe centrale gebruikmaken van een nieuwe technologie die pyrolyse heet. Daarbij wordt plastic verhit in een luchtdichte ruimte, waarna een olieachtige substantie ontstaat die als grondstof voor nieuwe producten kan worden gebruikt. De samenwerking markeert volgens beide bedrijven “een belangrijke ontwikkeling in de circulaire economie van Europa”.

De plannen voor de nieuwe fabriek zijn opmerkelijk omdat Nederlandse afvalbedrijven onlangs waarschuwden voor een crisis in de recycling van kunststoffen.

Volgens de brancheorganisatie Vereniging Afvalbedrijven is de vraag naar kunststof recyclaat onvoldoende en daardoor niet meer rendabel.

LEES OOK
North Sea Port zal ingrijpen bij uit de hand lopend boerenprotest
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Nieuwe DAF XF NGD voor Ploeger Logistics

HARDERWIJK - Bakker Bedrijfswagens heeft recentelijk een nieuwe DAF XF NGD (New Generation DAF) geleverd aan Ploeger Logistics, een logistiek dienstverlener gevestigd in Harderwijk....
×