Clicky

vrijdag 6 september 2024 - 13:39 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSOpenbaar VervoerBrand op bouwterrein busstation Groningen, treinverkeer ligt stil

Brand op bouwterrein busstation Groningen, treinverkeer ligt stil

GRONINGEN – Op het bouwterrein voor een nieuw busstation in Groningen, dicht bij het treinstation, woedt een uitslaande brand in een gebouw. Er is een NL-Alert uitgestuurd om mensen te waarschuwen uit de rook en het gebied te blijven, meldt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Groningen.

Het treinverkeer tussen Groningen Europapark en Groningen en tussen het hoofdstation en Veendam ligt door de brand momenteel plat, aldus ProRail.

Volgens de spoorbeheerder duren de reisbeperkingen tot ongeveer 12.30 uur.

De brand is volgens de veiligheidsregio rond 08.45 uur op het dak ontstaan, vermoedelijk door werkzaamheden. “Nu zit het in isolatiemateriaal, waarschijnlijk tussen daklagen”, aldus de woordvoerder. Het pand was in aanbouw en hij vermoedt dat in ieder geval de bovenkant wordt gesloopt, want de schade is aanzienlijk. “Ze zullen weer opnieuw moeten beginnen.”

De NL-Alert moet ervoor zorgen dat mensen op afstand blijven, zodat de hulpdiensten hun werk goed kunnen doen. Ook moeten mensen uit de rook blijven, zegt de woordvoerder. “Rook is schadelijk voor de mens.” Er wordt gevraagd om te rijden en het viaduct over de sporen aan de Hereweg te vermijden. De rook gaat daar laag overheen. De rookoverlast zal nog tot zeker twaalf uur duren, schat de veiligheidsregio in.

LEES OOK
Zeer grote brand in aardappelloods in Groningse Baflo [+foto's]

Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Nieuwe DAF XF NGD voor Ploeger Logistics

HARDERWIJK - Bakker Bedrijfswagens heeft recentelijk een nieuwe DAF XF NGD (New Generation DAF) geleverd aan Ploeger Logistics, een logistiek dienstverlener gevestigd in Harderwijk....
×