Clicky

maandag 16 september 2024 - 21:15 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsJoost Prinsen: Wieteke van Dort was liefste vrouw van Nederland

Joost Prinsen: Wieteke van Dort was liefste vrouw van Nederland

AMSTERDAM – Joost Prinsen noemt het “onwaarschijnlijk droevig” dat zijn oud-collega Wieteke van Dort maandag is overleden. De acteur prijst haar talent en zegt dat het een hele lieve vrouw was.

Prinsen vond de samenwerking met Van Dort bij programma’s als De Stratemakeropzeeshow en Het Klokhuis geweldig om twee redenen. “Als eerste omdat zij natuurlijk een ontzettend goede actrice was. Dat merkte je bij de repetities nooit zo erg, maar als de camera’s gingen draaien dan zette ze een tandje bij.”

Ook om haar karakter was het fijn om met haar samen te werken. “Ik heb nooit onder stoelen of banken gestoken dat het de liefste vrouw van Nederland is, maar helaas moet ik nu zeggen ‘was’. Ze werkte lang bij Het Klokhuis, met zo’n vijftien acteurs en actrices. Als je daar een verkiezing zou houden voor de meest geliefde, dan zou ze alle stemmen krijgen.”

Regisseur Johan Nijenhuis regisseerde de film Verliefd op Bali, waarin Van Dort eerder dit jaar te zien was in haar laatste grote filmrol. Daarin speelde ze de rol van Indische oma, tot groot genoegen van Nijenhuis. “Als je een film maakt over een oma die is geboren in Indonesië, dan is Wieteke de meest iconische actrice die je daarvoor kan vragen. En gelukkig zei ze ja”, vertelt de filmmaker.

LEES OOK
Aangifte tegen BNNVARA-presentator Khalid Kasem vanwege oplichting

“Ze was reislustig tot de laatste dag. Ik ken weinig mensen die op hun 80e nog in een vliegtuig stappen om naar Bali te vliegen!” De filmmaker herinnert zich ook haar humor. “Als Wieteke een kans zag op een stout grapje te maken, dan liet ze die niet liggen. Dan verschenen die pretoogjes, waar altijd een lichtje achter bleef zitten.”

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Boeing komt met reeks kostenbesparingen vanwege fabrieksstaking

SEATTLE - Boeing voert een reeks kostenbesparingen door omdat zo'n 33.000 medewerkers in fabrieken van de vliegtuigbouwer rond Seattle en Portland sinds vrijdag het...
×