Clicky

donderdag 19 september 2024 - 23:18 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerVrachtwagenchauffeur slaat migranten letterlijk zijn trailer uit

Vrachtwagenchauffeur slaat migranten letterlijk zijn trailer uit [+video]

VENTIMIGLIA – Een vrachtwagenchauffeur ontdekte maandagochtend 15 juli zo’n dertien migranten, voornamelijk vrouwen, in zijn vrachtwagen. De man slaat vervolgens met een spanband de migranten letterlijk zijn trailer uit.

De migranten wilden mogelijk via de Italiaanse grensplaats naar Frankrijk. De beelden die gemaakt zijn in de haven van Ventimiglia gaan momenteel viraal op sociale media.

In het korte filmpje zien we de vrachtwagenchauffeur die, terwijl hij de spanband met het stalen uiteinde in zijn hand houdt , de migranten die in de vrachtwagen zaten, laat uitstappen. De man slaat vervolgens een aantal vrouwen met de geïmproviseerde zweep zodra ze uit de trailer stappen. Iemand filmde het voorval met zijn mobiele telefoon en plaatste de video op Facebook, in plaats van de politie te bellen.

Er wordt onderzoek gedaan naar het voorval door de politie. De identiteit van de Oost-Europese chauffeur wordt onderzocht. Hem hangt strafrechtelijke vervolging boven het hoofd. “Als hij was betrapt met de vrouwen aan boord, had hij in Frankrijk kunnen worden aangegeven wegens hulp aan en aanzetten tot migratie. Maar de manier waarop hij de vrouwen behandelde is absoluut onaanvaardbaar”, aldus Italiaanse media dinsdag.

LEES OOK
Duitse politie ontdekt 28 migranten in vrachtwagen [+foto's]

De Italiaanse krant Secolo XIX meldt dat de migranten in kwestie de Eritrese nationaliteit hebben. De avond voor het incident zouden ze de nacht hebben doorgebracht in de opvang van Ventimiglia. Na het incident keerden de vrouwen, volgens de krant, terug naar Caritas en vertelden daar wat er met hen was gebeurd.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vluchten Lufthansa en Air France op Tel Aviv langer opgeschort

SCHIPHOL - Luchtvaartmaatschappijen Lufthansa en Air France hebben besloten hun vluchten van en naar onder meer Tel Aviv langer op te schorten. Eerder deze...
×