Clicky

zondag 8 september 2024 - 02:15 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsPolitieman ontslagen na discriminerende teksten op sociale media

Politieman ontslagen na discriminerende teksten op sociale media

DEN HAAG – Een politieman van de eenheid in Den Haag is ontslagen omdat hij “zeer ongepaste” uitlatingen deed via een openbaar profiel op sociale media. “Zijn uitingen konden als stigmatiserend, discriminerend, kwetsend, beledigend en als aanzettend tot geweld worden opgevat”, meldt de politie.

Vorig jaar maart werd een onderzoek gestart, nadat er een melding binnenkwam over discriminerende berichten van de politiemedewerker.

In december is aan hem medegedeeld dat de politie hem wilde ontslaan. Dat voornemen werd eerst nog getoetst door de Adviescommissie Grondrechten en Functie-uitoefening Ambtenaren. Die zag geen bezwaar in het ontslag, dat daarop eind juni werd verleend.

Het gaat om strafontslag. Dat wil zeggen dat de medewerker op staande voet is ontslagen. Dit mag alleen als een werknemer zich ernstig heeft misdragen. “Strafontslag is een zwaar middel en is een direct gevolg van het onlinegedrag van deze medewerker”, stelt de politie erover. “Wij willen een politie zijn voor iedereen. Wat hier gebeurde, is schadelijk voor burgers, het vertrouwen in de politie en voor het contact dat onze collega’s hebben met eenieder in de samenleving.”

LEES OOK
Eis: 10 jaar cel en tbs voor doodsteken medewerkster Albert Heijn
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagen gaat in vlammen op in Eindhoven [+foto’s]

EINDHOVEN - Een vrachtwagen die geparkeerd stond op de kanaaldijk-noord in Eindhoven is vannacht compleet in vlammen op gegaan. De straat naast het kanaal wordt...
×