Clicky

maandag 16 september 2024 - 21:29 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerVrachtwagenchauffeur verstopt tweede bestuurderskaart in sok

Vrachtwagenchauffeur verstopt tweede bestuurderskaart in sok

MÜNSTER/GREVEN – De Duitse politie controleerde vorige week op de Duitse A1 twee vrachtwagenchauffeurs die elk met een tweede bestuurderskaart hun voertuig bestuurden.

Dinsdag 9 juli rond 12.30 uur controleerden de agenten een 22-jarige op de A1 nabij Lengerich. Uit analyse van de digitale tachograaf bleek dat de 22-jarige Duitser in het verleden met de vrachtwagen met een tweede chauffeurskaart had gereden. De man overhandigde deze bestuurderskaart aan de hulpdiensten. Hij bewaarde het in een van zijn sokken.

Tijdens een nieuwe controle op de A1 bij Greven hebben agenten woensdag 10 juli rond 10.40 uur de tachograaf van een 48-jarige Duitse chauffeur gecontroleerd. Ook hier viel op dat de 48-jarige soms niet met zijn eigen chauffeurskaart reed. In de cabine troffen agenten de tweede bestuurderskaart aan.

Beide bestuurderskaarten zijn in beslag genomen. De twee vrachtwagenchauffeurs en de chauffeurskaarthouders wachten nu op een strafrechtelijke procedure.

De politie verduidelijkt: “Extra bestuurderskaarten worden vaak gebruikt om de voorgeschreven rusttijden in te korten of, in het ergste geval, om deze helemaal niet na te leven als de toegestane rijtijd van de bestuurder is verstreken.”

LEES OOK
BAM Infra gaat groot onderhoud A1 en A10 uitvoeren

“Het is echter niet ongebruikelijk dat oververmoeidheid als gevolg van onvoldoende rust tot ernstige verkeersongelukken leidt. Om dit soort verkeersongevallen te voorkomen en de veiligheid van alle weggebruikers, inclusief vrachtwagenchauffeurs, te vergroten, blijft de politie consequent toezicht houden op de naleving van de rij- en rusttijden.”

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Boeing komt met reeks kostenbesparingen vanwege fabrieksstaking

SEATTLE - Boeing voert een reeks kostenbesparingen door omdat zo'n 33.000 medewerkers in fabrieken van de vliegtuigbouwer rond Seattle en Portland sinds vrijdag het...
×