Clicky

zondag 8 september 2024 - 02:13 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartEmirates SkyCargo bestelt vijf Boeing 777F's

Emirates SkyCargo bestelt vijf Boeing 777F’s

AMSTERDAM – Emirates SkyCargo, de vrachtdivisie van de grootste internationale luchtvaartmaatschappij ter wereld, heeft een definitieve bestelling aangekondigd voor nog eens vijf Boeing 777-vrachtvliegtuigen, met onmiddellijke levering tussen 2025 en 2026. De bestelling ter waarde van 1 miljard USD brengt het totale orderboek van de luchtvaartmaatschappij op 315 wide-body toestellen.

Uitzonderlijke prestaties

De prestaties van Emirates SkyCargo gedurende het eerste kwartaal van het huidige boekjaar 2024-2025 zijn uitzonderlijk geweest, met consistent hoge bezettingsgraden en tonnages die de cijfers van 2019 overtreffen. Zodra de nieuwe vliegtuigen in dienst komen, zal de beschikbare vrachtcapaciteit op het hoofddek met 30% toenemen, waardoor de luchtvaartmaatschappij de broodnodige ruimte kan inzetten in belangrijke markten en wereldwijde klanten beter kan bedienen.

HH Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, voorzitter en CEO van Emirates Airline en Group, zei: “De vraag naar ons eersteklas product en onze diensten groeit exponentieel, verder versterkt door de Economische Agenda van Dubai die tot doel heeft de buitenlandse handel te verdubbelen en de positie van de stad als wereldwijd handelscentrum te versterken. Deze investering in extra Boeing 777-capaciteit stelt ons in staat te voldoen aan de vraag van klanten en markeert een stap vooruit in ons lange termijn strategisch groeiplan.

LEES OOK
Emirates keert terug naar Edinburgh met een dagelijkse A350-vlucht

Toekomstige beoordeling en partnerschap met Boeing

De volgende fase van onze strategie zal een volledige beoordeling van onze toekomstige vrachtvloot omvatten, waarbij alle toestellen worden beoordeeld om ervoor te zorgen dat we het beste uitgerust zijn om te reageren op de evoluerende marktvraag en ons vertrouwen in de rol van luchtvracht, en meer specifiek Emirates SkyCargo, in de wereldhandel te bevestigen.”

“We zijn vereerd dat Emirates SkyCargo, bekend om operationele uitmuntendheid en innovatie, opnieuw heeft gekozen voor de Boeing 777 Freighter om het bereik van het wereldwijde netwerk uit te breiden,” zei Stephanie Pope, president en CEO van Boeing Commercial Airplanes. “We waarderen het vertrouwen van Emirates in de Boeing widebody-familie ten zeerste en zijn vastbesloten hun lange termijn strategisch groeiplan te ondersteunen.”

Modernisering van de vloot

Met de gefaseerde levering van de nieuwe vliegtuigen zal Emirates SkyCargo oudere vrachtvliegtuigen uitfaseren, waarmee de luchtvaartmaatschappij haar inzet voor het opereren van een van de jongste en meest efficiënte vloten in de lucht versterkt.

LEES OOK
Topman: VAE in verzet als Emirates dupe wordt van krimp Schiphol

Naast de tien bestelde Boeing 777Fs, zullen de vrachtcapaciteiten van de luchtvaartmaatschappij worden versterkt door de tien momenteel in vrachtvliegtuigen omgebouwde 777-300ER’s, waardoor de vrachtvloot van Emirates tegen eind 2025 uit 17 toestellen zal bestaan.

Door gebruik te maken van de passagiersvloot van Emirates zal de vrachtdivisie de snelle, betrouwbare en efficiënte verplaatsing van goederen wereldwijd blijven vergemakkelijken, waardoor klanten meer flexibiliteit krijgen met een vlootmix bestaande uit 777’s, 777F’s, 747F’s, A350’s en A380’s.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagen gaat in vlammen op in Eindhoven [+foto’s]

EINDHOVEN - Een vrachtwagen die geparkeerd stond op de kanaaldijk-noord in Eindhoven is vannacht compleet in vlammen op gegaan. De straat naast het kanaal wordt...
×