Clicky

zaterdag 21 september 2024 - 11:43 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerChauffeur onder invloed ernstig gewond na kantelen tankwagen met bier

Chauffeur onder invloed ernstig gewond na kantelen tankwagen met bier [+foto’s]

ERFURT-NORD – Maandagavond vond er een ernstig verkeersongeval plaats op het knooppunt Erfurt-Nord van de A71 richting Schweinfurt waarbij een vrachtwagenchauffeur ernstig gewond raakte.

De 45-jarige Roemeense chauffeur van een tankwagen raakte in de bocht van de oprit naar links van de weg af, reed over de vangrail en kantelde vervolgens op de linkerkant van het voertuig.

De chauffeur zat bekneld in zijn cabine en moest door de brandweer worden bevrijd. Vervolgens werd hij ernstig gewond per ambulance naar een nabijgelegen ziekenhuis gebracht.

Bij het verkeersongeval raakte ook de tankconstructie van de oplegger beschadigd, waardoor er vloeistof uit de tank lekte. De lading bestond uit 26.900 liter bier van een Duits bedrijf. Hoeveel ervan in de grond is terechtgekomen, kan op dit moment niet worden vastgesteld.

Foto: Duitse Politie

Toen het verkeersongeval werd geregistreerd, konden de agenten alcohol in de adem van de chauffeur ruiken. Een bloedtest bevestigde deze bevindingen. Een concrete waarde is echter nog niet bekendgemaakt door de politie.

LEES OOK
A2 in beide richtingen dicht na gekantelde vrachtwagen [+foto]

Vanwege de omvangrijke bergingsmaatregelen is het knooppunt Erfurt-Noord sinds gisteravond afgesloten. Er wordt ter plekke een omleiding aangegeven.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Brug Uitwellingerga wordt niet meer bediend voor de scheepvaart

UTRECHT - Rijkswaterstaat stopt per direct voor onbepaalde tijd met de bediening voor de scheepvaart van brug Uitwellingerga over de Hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl. Door bediening...
×