Clicky

vrijdag 23 augustus 2024 - 01:40 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsMedia: schutter Trump half uur voor aanslag gespot op dak gebouw

Media: schutter Trump half uur voor aanslag gespot op dak gebouw

BUTLER – Thomas Crooks, de man die zaterdag in de Amerikaanse staat Pennsylvania een aanslag pleegde op oud-president Donald Trump, werd ongeveer een half uur voor hij schoten loste door agenten gespot op een dak. Dat meldt de lokale nieuwszender Channel 11 op basis van politiebronnen. Trump raakte bij de aanslag lichtgewond, maar een omstander en later ook de schutter zelf werden gedood.

Volgens Channel 11 was een speciale politie-eenheid aanwezig bij het campagne-evenement van Trump, onder wie sluipschutters en spotters. Een van hen zag om 17.45 uur lokale tijd een verdachte man op het dak van een nabijgelegen gebouw en maakte een foto van hem. Volgens de bronnen van Channel 11 is de man op de foto de 20-jarige Crooks. Het was niet duidelijk of hij op dat moment een wapen bij zich had.

De spotter meldde aan de eenheid dat er een verdacht persoon op het dak was en stuurde foto van hem door. Een van de agenten ging naar Crooks op zoek, maar trof hem niet aan op de plek waar hij gefotografeerd was, aldus Channel 11. 26 minuten nadat de foto was gemaakt en de informatie was verspreid, werden er schoten afgevuurd vanaf het dak van het American Glass Research-gebouw. Enkele seconden later schoot een sluipschutter van de geheime dienst terug en doodde Crooks.

LEES OOK
18-jarige opgepakt voor hulp bij plannen aanslag op Spelen

Getuigen waarschuwden de politie minstens 86 seconden voordat Crooks begon te schieten, zo blijkt uit videobeelden die de Washington Post heeft gezien. Volgens de krant ondersteunt de video eerdere mediaberichten over getuigen die zeiden dat ze geprobeerd hadden de politie te waarschuwen voordat er schoten klonken.

De berichtgeving van Channel 11 en de Washington Post zet de Secret Service onder extra druk om te weerleggen wat diverse analisten al een grote veiligheidsfout hebben genoemd. Zondag maakte de Amerikaanse senaat bekend een onderzoek te hebben geopend naar de veiligheidssituatie rondom het evenement in Butler.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

A2

Snelweg A2 opnieuw dicht, ‘mijd wegen rond Utrecht en Nieuwegein’

NIEUWEGEIN - De snelweg A2 van Utrecht in de richting van Den Bosch is sinds donderdagavond 21.00 uur opnieuw dicht door werkzaamheden. Rijkswaterstaat vervangt...
×