Clicky

donderdag 22 augustus 2024 - 23:43 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsSoldaat in Parijs aangevallen met mes, mogelijk aanslag

Soldaat in Parijs aangevallen met mes, mogelijk aanslag

PARIJS – Kort voor de Olympische Spelen in Parijs is in die stad een soldaat aangevallen met een mes. Dat meldt minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin op X. Het incident was bij het treinstation Gare de l’Est.

De militair, die patrouilleerde tegen terrorisme, werd in zijn schouder geraakt en is zwaargewond, maar wel bij bewustzijn. De dader is gearresteerd. Het gaat volgens politiebronnen om een 40-jarige, in Congo geboren Fransman met een strafblad: hij pleegde in 2018 een moord waarvoor hij een gevangenisstraf kreeg. Hij zou de aanval gepleegd hebben omdat “de militairen in mijn land mensen doden”, aldus de politiebronnen.

In Frankrijk geldt momenteel het hoogste terreurniveau. De verwonde militair maakt deel uit van een antiterreurpatrouille van de Sentinelle-eenheid. Zij zijn gewapend en verplaatsen zich in Parijs en andere steden in kleine groepen. In de aanloop naar de Spelen is de aanwezigheid van het leger sterk opgevoerd.

LEES OOK
Iran: als Israël terugslaat volgt nog grotere aanval
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

A2

Snelweg A2 opnieuw dicht, ‘mijd wegen rond Utrecht en Nieuwegein’

NIEUWEGEIN - De snelweg A2 van Utrecht in de richting van Den Bosch is sinds donderdagavond 21.00 uur opnieuw dicht door werkzaamheden. Rijkswaterstaat vervangt...
×