Clicky

donderdag 19 september 2024 - 03:52 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsTwee dagen na aanslag op Trump begint Republikeins partijcongres

Twee dagen na aanslag op Trump begint Republikeins partijcongres

MILWAUKEE – Twee dagen na de aanslag op de Amerikaanse oud-president Donald Trump, is zijn Republikeinse Partij in Milwaukee aan een vierdaags partijcongres begonnen. Trump wordt er donderdag officieel gekozen tot Republikeinse kandidaat voor de presidentsverkiezingen in november.

De conventie begon met een moment van stilte voor de slachtoffers van de schietpartij tijdens de verkiezingsbijeenkomst van Trump zaterdag. Een aanhanger van de ex-president kwam daarbij om het leven, twee andere aanwezigen raakten gewond. Een kogel raakte een oor van Trump. De schutter werd door de veiligheidsdienst doodgeschoten.

Het bestuur van de Republikeinen en het campagneteam van Trump lieten al enkele uren na de schietpartij weten dat de bijeenkomst gewoon doorgaat. Trumps team heeft de beveiliging van de oud-president opgeschroefd.

Trump is al enkele maanden zeker van de nominatie. In maart trok zijn laatste tegenstander, Nikki Haley, zich terug. De voormalige rivale houdt een toespraak op het congres, hoewel ze aanvankelijk niet op de sprekerslijst stond. Maar na de mislukte moordaanslag op Trump willen de Republikeinen eenheid tonen, melden Amerikaanse media.

LEES OOK
Trump tegen krant: eigenlijk had ik dood moeten zijn
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

VS klagen Grace Ocean en Synergy Marine aan voor schade brugramp...

BALTIMORE - Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft een rechtszaak aangespannen tegen de eigenaar en exploitant van de Dali, het vrachtschip dat een halfjaar...
×