Clicky

vrijdag 23 augustus 2024 - 00:04 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsMark Gillis begint 'langzaamaan wakker te worden'

Mark Gillis begint ‘langzaamaan wakker te worden’

De toestand van realityster Mark Gillis is verbeterd. “Mark heeft zijn ogen opengedaan en begint langzaamaan wakker te worden”, laat zijn vader Peter weten aan het ANP. Gillis spreekt van “een dag met een gouden randje”.

De 28-jarige Gillis werd eind vorige maand in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis. Hij bleek een ernstige longontsteking te hebben. Even leek het beter te gaan, maar vrijdag meldde Peter dat de toestand van zijn zoon was verslechterd.

“Sinds vandaag maakt Mark goede stappen en vonden de artsen het haalbaar om een soort test te doen, om te bekijken hoe het Mark verging om zonder de beademingsmachine volledig zelf te ademen. Deze test heeft hij goed doorstaan en direct daarna is dan ook eindelijk, na zeventien dagen, het beademingsbuisje uit zijn keel gehaald”, vertelt Gillis. “Mark moet nu nog erg rustig aan doen. We willen niet dat die machine weer terug aan moet. We willen alleen nog maar vooruit.”

LEES OOK
AVROTROS tekent protest aan tegen gang van zaken rond Joost Klein

Trots

Peter en zijn familie zijn “ontzettend trots” op Mark. Ook bedankt hij alle artsen en verplegers. “Uiteraard ook nogmaals bedankt voor alle steun en betrokkenheid die iedereen toont.”

De familie wordt sinds 2020 door SBS6 gevolgd voor de realityserie Familie Gillis: Massa Is Kassa.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

A2

Snelweg A2 opnieuw dicht, ‘mijd wegen rond Utrecht en Nieuwegein’

NIEUWEGEIN - De snelweg A2 van Utrecht in de richting van Den Bosch is sinds donderdagavond 21.00 uur opnieuw dicht door werkzaamheden. Rijkswaterstaat vervangt...
×