Clicky

donderdag 19 september 2024 - 11:42 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsGeplaagd IT-bedrijf Centric van Gerard Sanderink verkocht

Geplaagd IT-bedrijf Centric van Gerard Sanderink verkocht

GOUDA – IT-bedrijf Centric van de omstreden zakenman Gerard Sanderink wordt overgenomen door een consortium van Nederlandse ondernemers. Topman Peter Wakkie van Centric verwacht dat het bedrijf met de overeenkomst “definitief in rustiger vaarwater” komt.

Sanderink, die een privéconflict met zijn ex publiekelijk uitvocht en zijn bedrijven daarin meesleepte, ligt al jaren in de clinch met Centric. Begin dit jaar wees de Ondernemingskamer een verzoek van Sanderink af over meer bemoeienis bij de geplande verkoop van Centric. Eerder besliste het rechtscollege in Amsterdam dat Sanderink moest vertrekken als hoogste bestuurder van het IT-bedrijf.

Investeerder Imker Capital Partners heeft een meerderheid in het consortium van nieuwe eigenaren. Verder bestaat de groep uit oprichter Adriaan Mol van betalingsverwerker Mollie, oprichter en topman Ronald Bezuur van cloudbedrijf Uniserver en oprichter Bram Bastiaansen van ACT Group. Volgens Centric-bestuursvoorzitter Willem Meijer brengt Imker Capital Partners “samen met de consortiumpartners veel kennis met zich mee en is in het verlengde van onze strategie toegewijd om Centric te ondersteunen voor verdere groei.”

LEES OOK
Einde aan soap rond Centric: ACM keurt overname goed

Ruzie

Hoeveel geld er wordt betaald voor Centric, is niet naar buiten gebracht. Centric biedt verschillende IT-diensten aan, onder meer aan de overheid, en is actief in acht landen. Het bedrijf met een hoofdkantoor in Gouda heeft ruim 3100 medewerkers in dienst. De overname moet nog worden goedgekeurd door de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Sanderink had jarenlang ruzie met zijn ex Brigitte van Egten. Hij beschuldigde haar, nadat hij een relatie met zelfverklaard cyberdeskundige Rian van Rijbroek was begonnen, van onder meer fraude. Daarop klaagde zij hem aan wegens smaad. De rechter veroordeelde Sanderink vervolgens tot het betalen van forse dwangsommen omdat hij de beschuldigingen bleef uiten.

Sanderink stond eerder ook aan het roer van bouwbedrijf Strukton, maar werd net als bij Centric door de ondernemingskamer uit zijn functie geschorst. Volgens de rechter zou zijn gedrag het voortbestaan van de bouwonderneming in gevaar brengen. Eerder nam de ondernemingskamer vergelijkbare maatregelen bij Centric, omdat Sanderink niet in staat zou zijn privézaken te scheiden van beslissingen over dit bedrijf.

LEES OOK
Einde aan soap rond Centric: ACM keurt overname goed
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagenchauffeur dood gevonden naast vrachtwagen bij Belgisch transportbedrijf

LENNIK - Op een parkeerplaats van het Belgische transportbedrijf Van de Velde in Lennik is donderdagochtend het lichaam van een 60-jarige vrachtwagenchauffeur gevonden. Dat...
×