Clicky

vrijdag 23 augustus 2024 - 01:04 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSNieuw MaterieelBeets BV uit Wijdewormer schaft twee nieuwe Actrossen aan

Beets BV uit Wijdewormer schaft twee nieuwe Actrossen aan

WIJDEWORMER – Transportbedrijf Beets uit het Noord-Hollandse Wijdewormer heeft twee compleet nieuwe, opvallend gespoten Actrossen in gebruik genomen. De trucks van Mercedes-Benz zijn een uitzondering in Beets’ wagenpark dat verder volledig uit trucks van een ander merk bestaat.

Directeur-eigenaar Aldo Beets legt uit: “Met de Actros-trekkers rijden onze collega’s Gerrit en Maikel Timmer. Deze vader en zoon reden hiervoor ook al op een Actros en het was hun uitdrukkelijke verzoek om nu – na 10 jaar trouwe dienst – weer te kiezen voor het merk met de ster. Als bedrijf zijn we ook zeer tevreden: we nemen Mercedes-Benz mee in de overwegingen bij de aanschaf van toekomstige trucks.”

De nieuwe Actrossen nemen de plaats in van hun voorgangers die elk sinds 2014 ongeveer 700.000 kilometer hebben gereden. Beide trucks zijn voorzien van Gigaspace cabine en Mirrorcam voor meer ruimte, overzicht en veiligheid. In tegenstelling tot hun voorgangers zijn deze Actrossen geleverd met een compleet onderhoudscontract.

Dat Beets de twee nieuwe Actrossen heeft aangeschaft, is een groot compliment voor Mercedes-Benz Trucks.

Aldo Beets, directeur-eigenaar vertelt hierover: “Ons wagenpark van 25 trucks bestaat verder volledig uit DAF trekkers. Zo’n 11 jaar geleden hadden we echter 2 nieuwe wagens nodig en Mercedes-Benz was het enige merk dat toen al een truck leverbaar had met de schonere Euro 6-motor. Daarom hebben we destijds een uitzondering gemaakt. En wat blijkt? Mercedes-Benz heeft deze ‘test’ met vlag en wimpel doorstaan. Qua onderhoud en kosten doen ze het namelijk erg goed en qua brandstofgebruik waren de twee actrossen gelijk koploper. Daarbij zijn de twee chauffeurs, vader en zoon Timmer, zéér enthousiast: ze willen simpelweg niets anders meer. En dus kozen we, nu het tijd is om de trucks na nagenoeg 700.000 probleemloze kilometers te vervangen, wederom voor de Actros.”

LEES OOK
FedEx Express start pilot met elektrische Mercedes eActros 300 in Eindhoven

Bijzonder en opvallend spuitwerk

De twee Actrossen waar het om gaat, zijn voorzien van een luxe optiepakket, met onder meer een verlaagde zonneklep, verstralers en Mirrorcam. Over die laatste innovatie vertelt Beets: “De camera’s waren in het begin even wennen voor de heren chauffeurs, maar ze zijn er nu heel enthousiast over. Het geeft gewoon beter, preciezer zicht op de situatie.”

In het verkeer vallen de nieuwe Actrossen van Beets BV extra op vanwege het bijzondere spuitwerk. “Al onze trucks laten we spuiten door Kleverlaan in Limmen. Chauffeur Maikel Timmer is een echte ambassadeur voor Beets en Mercedes-Benz: hij heeft het ontwerp tot in detail afgestemd in overleg met de kundige specialisten in de spuiterij. Zo krijg je uiteindelijk de trucks die je nu ziet staan. Ik vind het een stoer duo zo hoor”, zegt Aldo Beets trots.

“Altijd in topconditie”

Beets bestelde de Actrossen met de grootste cabine: de Gigaspace, voorzien van 2 bedden, waarvan het onderste een comfortbed is voorzien van een matrastopper voor extra comfort. Hij legt uit: “Met deze trucks rijden ze zo’n 60.000 tot 70.000 kilometer per jaar. Daar horen ook ritten van enkele dagen bij. Ze gaan bijvoorbeeld regelmatig naar Tsjechië. Ik wil dat mijn rijders onderweg kunnen rekenen op een hoog comfortniveau en voldoende ruimte om goed te slapen. Vandaar deze keuze.”

De 2 Actrossen zijn, in tegenstelling tot hun voorgangers, geleverd mét onderhoudscontract: “Kijk, we hebben dan wel een eigen werkplaats, maar de nieuwste Actros zit vol met de nieuwste, geavanceerde techniek. Dit gaat verder dan de kennis van onze gewaardeerde monteur. Erik Kleiboer, ons contact bij Gomes Noord-Holland adviseerde ons om voor mobiliteitsservice te gaan. Hier zijn we blij mee: nu kunnen we er altijd vanuit gaan dat onze trucks in topconditie verkeren.”

LEES OOK
Daimler Buses levert 265 Setra- en Mercedes-Benz-bussen aan particuliere Zuid-Tiroolse busbedrijven

De nieuwe trucks zijn inmiddels door Erik Kleiboer afgeleverd bij het kantoor van Beets BV. Aldo Beets sluit af: “Al met al zijn we zeer tevreden met dit product en de bijpassende service. Zelfs zo tevreden dat we Mercedes-Benz vanaf nu standaard gaan overwegen wanneer het tijd is om nieuwe trucks aan te schaffen!”

Beets BV is een transportbedrijf, gevestigd in het Noord-Hollandse Wijdewormer, tussen Zaandam en Purmerend. Het bedrijf, langs de A7 gelegen, verzorgt allerlei soorten transport, zoals voor big bags en bulk. De trucks rijden veel met droge poeder talk, cement, meel en zand. Beets heeft ook een op- en overslagbedrijf met zo’n 14.000 m² aan bedrijfsruimte.

Beets, dat in 1935 door opa Beets werd opgericht en begon met het transport van melk, hooi en stro, is sinds 2008 in handen van de derde generatie: Aldo en Mary Beets. Het bedrijf met 36 collega’s (waarvan 22 chauffeurs) groeit nog altijd en maakt in de laatste jaren een enorme verduurzaming door. Dat valt onder andere te zien aan de 6.500 zonnepanelen bovenop het bedrijfspand (het opereert compleet CO₂-neutraal) en het steeds schonere wagenpark.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

A2

Snelweg A2 opnieuw dicht, ‘mijd wegen rond Utrecht en Nieuwegein’

NIEUWEGEIN - De snelweg A2 van Utrecht in de richting van Den Bosch is sinds donderdagavond 21.00 uur opnieuw dicht door werkzaamheden. Rijkswaterstaat vervangt...
×