Clicky

zondag 8 september 2024 - 03:36 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsMusk roept op tot aftreden top Secret Service na aanslag Trump

Musk roept op tot aftreden top Secret Service na aanslag Trump

NEW YORK – Miljardair Elon Musk vindt dat de leiding van de Amerikaanse Secret Service, die verantwoordelijk is voor de bescherming van Donald Trump als voormalig president van de Verenigde Staten, moet opstappen. De Tesla-topman deelde een BBC-filmpje op X waarin een getuige de politie waarschuwde voor een gewapende man op het dak, voorafgaand aan de schietpartij.

Trump raakte daarbij tijdens een campagnebijeenkomst gewond aan een oor, een toeschouwer kwam om en twee anderen raakten ernstig gewond.

“Ik dacht bij mezelf, waarom spreekt Trump nog steeds, waarom hebben ze hem niet van het podium gehaald. Het volgende moment klinken er vijf schoten”, zei de getuige tegen de BBC. Musk verklaarde eerder op X dat hij Trump volledig steunt en hoopte op zijn spoedige herstel.

Zaterdag meldden bronnen aan persbureau Bloomberg dat Musk heeft gedoneerd aan een politiek actiecomité (PAC) dat zich inzet voor de herverkiezing van Trump. Hoeveel Musk heeft gedoneerd aan America PAC, is niet bekend, maar volgens deze bronnen gaat het om een aanzienlijk bedrag.

LEES OOK
Advocaten Trump gaan uitspraak zwijggeldzaak aanvechten
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagen gaat in vlammen op in Eindhoven [+foto’s]

EINDHOVEN - Een vrachtwagen die geparkeerd stond op de kanaaldijk-noord in Eindhoven is vannacht compleet in vlammen op gegaan. De straat naast het kanaal wordt...
×