Clicky

zondag 8 september 2024 - 02:30 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsNetanyahu: niet zeker dat Hamasleider Deif is gedood bij aanval

Netanyahu: niet zeker dat Hamasleider Deif is gedood bij aanval

JERUSALEM – Het is onduidelijk of de leider van de militaire tak van Hamas, Mohammed Deif, is omgekomen door de Israëlische aanval zaterdag bij Khan Younis. Dat heeft de Israëlische premier Benjamin Netanyahu gezegd op een persconferentie, nadat hij door het leger was bijgepraat over de aanval, die volgens de autoriteiten in Gaza het leven kostte aan negentig Palestijnen.

Eerder meldde het leger dat Deif was getroffen bij de aanval, net als Rafa Salama, Hamas’ militaire leider in Khan Younis. Israël ziet de twee als de breinen achter de Hamas-aanval op Israël op 7 oktober. Netanyahu bevestigde dat zij het doelwit waren, maar dat er “geen zekerheid” is dat ze zijn gedood.

“Maar alleen al met de poging om Hamas-leiders te liquideren geven we een boodschap aan de wereld, de boodschap dat de dagen van Hamas zijn geteld”, zei Netanyahu, op wat volgens The Jerusalem Post zijn eerste persconferentie in 104 dagen was.

LEES OOK
Internationaal Gerechtshof houdt deze week zittingen over Rafah

Valse, lege woorden

Een leider van Hamas heeft tegen televisiezender Al Jazeera gezegd dat Deif niet is gedood. “Mohammed Deif luistert naar je op dit moment en bespot je valse, lege woorden”, zei hij doelend op de persconferentie van Netanyahu.

Volgens het ministerie van Gezondheid in Gaza trof de aanval het vluchtelingenkamp Al Mawasi. De helft van de mensen die omkwamen zouden vrouwen en kinderen zijn. Ook vielen er driehonderd gewonden.

Netanyahu ging niet in op de berichten over burgerdoden. Hij zei slechts dat hij de aanval had goedgekeurd, nadat hij informatie had gekregen over de situatie ter plaatse. Volgens hem heeft de aanval bijgedragen aan de verdere verzwakking van Hamas.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagen gaat in vlammen op in Eindhoven [+foto’s]

EINDHOVEN - Een vrachtwagen die geparkeerd stond op de kanaaldijk-noord in Eindhoven is vannacht compleet in vlammen op gegaan. De straat naast het kanaal wordt...
×