Clicky

vrijdag 18 oktober 2024 - 07:51 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsMinisterie Gaza: 71 doden en 289 gewonden door Israëlische aanval

Ministerie Gaza: 71 doden en 289 gewonden door Israëlische aanval

GAZA-STAD – Zeker 71 Palestijnen zijn omgekomen door een Israëlische aanval bij Khan Younis, meldt het lokale ministerie van Gezondheid. Daarnaast zouden nog eens 289 anderen verwondingen hebben opgelopen.

Het ministerie verklaart dat Israël een “bloedbad” heeft aangericht in het vluchtelingenkamp in Al Mawasi. Dit gebied in het zuiden van Gaza is door Israël aangemerkt als een humanitaire zone voor vluchtelingen. De Israëlische strijdkrachten hebben na het uitvaardigen van evacuatiebevelen Palestijnen meermaals opgeroepen naar Al Mawasi te gaan.

De Israëlische krijgsmacht bevestigt dat Mohammed Deif, de leider van de militaire tak van Hamas, het doelwit was. Het is niet duidelijk of hij gewond is geraakt of gedood. Volgens het leger is hij samen met de hooggeplaatste commandant Rafa Salama getroffen door de aanval, maar het leger wil niet zeggen of de twee daadwerkelijk zijn omgekomen. Israëlische media meldden eerder al dat de aanval op Deif was gericht. Een Hamasfunctionaris zei in reactie op de berichtgeving dat dit onzin was. Hij verklaarde dat de slachtoffers burgers waren en sprak van een “ernstige escalatie” van de oorlog.

LEES OOK
Anti-Israëlboycot begint grote Amerikaanse bedrijven pijn te doen

Veel gewonden werden naar het nabijgelegen Nasser-ziekenhuis gebracht. De artsen werden volgens functionarissen overweldigd door de toestroom van patiënten, waardoor het ziekenhuis “niet langer in staat was te functioneren”.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

North Sea Port zoekt nieuwe CEO, Daan Schalck verlaat eind dit...

North Sea Port, de fusiehaven van Vlissingen, Terneuzen en Gent, gaat op zoek naar een nieuwe CEO. Daan Schalck, de huidige CEO, geeft zijn...
×