Clicky

vrijdag 6 september 2024 - 13:27 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerMelis Logistics neemt Schraven Transport uit Nijmegen over

Melis Logistics neemt Schraven Transport uit Nijmegen over

DUIVEN – Melis Logistics B.V. met haar hoofdvestiging in Duiven heeft per 9 juli 2024 Schraven Transport B.V. uit Nijmegen overgenomen. Hiermee versterkt Melis Logistics haar positie en slagkracht in de markt.

Ronald Schraven, eigenaar van Schraven Transport, heeft het bedrijf overgedragen aan Marwin Melis. Het markeert een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van beide familiebedrijven. Beiden met een trotse traditie van vier generaties in logistieke dienstverlening.

Voortbouwend op een sterk fundament van gedeelde waarden, familiecultuur, vakmanschap en uitstekende kwaliteit van dienstverlening wordt een nieuwe fase aangekondigd. Deze fase wordt onderstreept door de toewijding aan duurzame bedrijfsvoering en innovatie.

De overname is een belangrijke mijlpaal in de groeistrategie van Melis Logistics. Met deze strategische stap vergroot Melis Logistics haar marktaandeel en kan zij haar expertise en diensten verder uitbreiden.

“De combinatie van Melis Logistics B.V. en Schraven Transport B.V. creëert een krachtige synergie en zal meer waarde opleveren voor onze mensen en klanten. Schraven’s uitgebreide netwerk en middelen zullen de dienstverlening van Melis Logistics verder verrijken en de realisatie van haar groeiambities ondersteunen”, aldus Marwin Melis.

LEES OOK
Boeing koopt leverancier AeroSystems terug voor 4,7 miljard dollar

Schraven Transport is opgericht in mei 1885. Het Nijmeegse transportbedrijf is gespecialiseerd in het transport van (af)bouwmaterialen.  Volgens gegevens van de Kamer van koophandel zijn er rond de 28 werknemers werkzaam bij het bedrijf.

Foto: Schraven Transport

Vanwege het kenmerkende uiterlijk van de oude toegangspoort voor het stadsgezicht, is deze na het afronden van de bouw van een nieuw woningcomplex teruggeplaatst op nagenoeg dezelfde plaats als monument voor de stad Nijmegen.

Melis Logistics is gevestigd in Duiven. het transportbedrijf kent zijn officiële start in 1918, toen nog met paard en wagen. De huidige directeur, Marwin Melis is sinds 2003 de vierde generatie van de familie Melis in de leiding van het bedrijf. De paarden zijn inmiddels vervangen door modernere middelen, maar onze kwaliteiten zijn onveranderd: flexibiliteit, duidelijkheid en een grote passie voor het vak.

Begin 2018 is het hechte familiebedrijf naar de nieuw gebouwde vestiging in Duiven verhuisd, nadat het vorige bedrijfspand op diezelfde locatie helaas tot de grond toe afbrandde.

LEES OOK
Zeven diskwalificaties bij Vierdaagse, één om bedreiging met dood
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Nieuwe DAF XF NGD voor Ploeger Logistics

HARDERWIJK - Bakker Bedrijfswagens heeft recentelijk een nieuwe DAF XF NGD (New Generation DAF) geleverd aan Ploeger Logistics, een logistiek dienstverlener gevestigd in Harderwijk....
×