Clicky

vrijdag 20 september 2024 - 00:36 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartVertrekhal luchthaven Charleroi ontruimd vanwege pakketje

Vertrekhal luchthaven Charleroi ontruimd vanwege pakketje

CHARLEROI – De vertrekhal van de internationale luchthaven van Charleroi is volgens Belgische media vrijdagavond geëvacueerd omdat er een verdacht pakketje was aangetroffen. Volgens de baas van de ook bij Nederlanders geliefde luchthaven, Philippe Verdonck, zijn er geen grote problemen. De evacuatie is rustig verlopen.

Volgens een woordvoerster van de luchthaven is het verdachte pakketje door speurhonden ontdekt in een bagageruimte. Het pakket dat als verdacht is aangemerkt, was ingecheckt als bagage. Het wordt onderzocht onder meer door leden van de mijnopruimingsdienst en het vliegverkeer is tijdelijk stilgelegd.

Het vliegveld heeft een lange geschiedenis, maar is vooral in de tweede helft van de jaren negentig een belangrijke luchthaven voor passagiers geworden, vooral toeristen. Dat komt door de komst van de Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair die hier de basis in continentaal Europa vestigde. Daarna volgden andere luchtvaartmaatschappijen en uitbreidingen van de luchthaven.

LEES OOK
VDL en Schmitz Cargobull nemen failliete Belgische Van Hool over
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vluchten Lufthansa en Air France op Tel Aviv langer opgeschort

SCHIPHOL - Luchtvaartmaatschappijen Lufthansa en Air France hebben besloten hun vluchten van en naar onder meer Tel Aviv langer op te schorten. Eerder deze...
×