Clicky

vrijdag 6 september 2024 - 13:58 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSWerk & InkomenFNV: overwinning voor personeel distributiecentra Albert Heijn

FNV: overwinning voor personeel distributiecentra Albert Heijn

UTRECHT – Albert Heijn stopt tot 1 september 2024 met het beoordelen van medewerkers in de distributiecentra op basis van de norm. Vanaf 1 juli wordt de norm verlaagd in Geldermalsen en Zwolle, en vanaf 8 juli in de andere centra. Ze werken ook aan een nieuwe norm met hulp van Arbo-deskundigen.

“Toenemende werkdruk keren is niet hetzelfde als een garantie hebben voor een gezonde en veilige werkomgeving. Daar zijn we ons heel bewust van. Daarom blijven wij aandringen bij de Albert Heijn en wij vinden dat de norm direct in de praktijk getoetst moet worden door Arbo-deskundigen. Ook de nieuwe, beter passende norm die de supermarkt in de toekomst gaat ontwikkelen, moet worden getoetst”, aldus een woordvoerder van vakbond FNV.

De werkgever gaf aan dat de beoordeling gelijk zou worden hervat na de verlaging van de norm. Zonder dus tijd te geven om te kijken of de verlaging wel voldoende is en het juiste effect heeft. Doordat de werkgever nu toegezegd om tot september niet te beoordelen, is er wel ruimte om eerst de nieuwe norm in de praktijk te zien.

LEES OOK
FNV: Voorzichtig optimisme na veiligheidsmaatregelen station Emmen

“Wij hopen dat een gezonde en veilige werkplek, waar je prettig kan samenwerken, nu een stap dichterbij is gekomen. Als het in de praktijk anders uitpakt, als er nieuwe problemen ontstaan, of als je samen voor iets wilt opkomen, dan komen wij weer samen in actie!”

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Nieuwe DAF XF NGD voor Ploeger Logistics

HARDERWIJK - Bakker Bedrijfswagens heeft recentelijk een nieuwe DAF XF NGD (New Generation DAF) geleverd aan Ploeger Logistics, een logistiek dienstverlener gevestigd in Harderwijk....
×