Clicky

zondag 8 september 2024 - 02:49 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartBijna 54.000 ton vracht vervoerd via Brussels Airport afgelopen juni

Bijna 54.000 ton vracht vervoerd via Brussels Airport afgelopen juni

ZAVENTEM – De gevlogen vrachtvolumes via Brussels Airport zijn in juni met twaalf procent gedaald in vergelijking met juni 2023, naar een totaal van 44.310 ton. Voor het globale vrachtvolume is er een daling van negen procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, om uit te komen op 53.625 ton.

Het volvrachtsegment kent een daling van 30 procent, terwijl de vracht aan boord van passagiersvluchten met 27 procent flink is toegenomen. De expresdiensten dalen dan weer met 15 procent, en de getruckte volumes stijgen met zo’n 3 procent.

De belangrijkste importregio’s zijn Azië, Afrika en Noord-Amerika. De voornaamste exportregio’s zijn opnieuw Azië, gevolgd door Afrika en Noord-Amerika.

In de eerste jaarhelft van 2024 bleven de cargovolumes stabiel met een lichte daling van 0,5 procent in de totale volumes ten opzichte van dezelfde periode in 2023.

LEES OOK
Werkloosheid in april licht toegenomen
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagen gaat in vlammen op in Eindhoven [+foto’s]

EINDHOVEN - Een vrachtwagen die geparkeerd stond op de kanaaldijk-noord in Eindhoven is vannacht compleet in vlammen op gegaan. De straat naast het kanaal wordt...
×