Clicky

vrijdag 6 september 2024 - 13:27 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSOvernames en FusiesIFS neemt EmpowerMX over

IFS neemt EmpowerMX over

De overname versterkt de Industrial AI-aanpak van IFS voor de lucht- en ruimtevaartsector

‘S-HERTOGENBOSCH – IFS neemt EmpowerMX over. EmpowerMX biedt AI-gedreven software voor luchtvaartonderhoud aan en is gespecialiseerd in oplossingen voor Airframe Maintenance, Repair and Overhaul (MRO). Grote luchtvaartorganisaties zoals Embraer, MRO Holdings, Delta en American Airlines, maken gebruik van deze oplossingen.

Met deze overname benadrukt IFS het belang van sectorspecifieke oplossingen om klanten snel waarde te bieden en hun dienstverlening te verbeteren. Voor de lucht- en ruimtevaartsector betekent dit meer efficiëntie, betere productiecontrole, kortere doorlooptijden en lagere onderhoudskosten.

EmpowerMX en IFS bieden lucht- en ruimtevaartklanten een uitgebreid en geavanceerd onderhoudsmanagementsysteem. Dit systeem ondersteunt meerdere gebruikers in verschillende functies, en zorgt voor goed gedocumenteerde, papierloze administratie.

Met de overname biedt IFS meer waarde en innovatie op het gebied van Industrial AI, juist nu de MRO-sector en luchtvaartindustrie te maken hebben met grote uitdagingen die de winstgevendheid en operationele efficiëntie onder druk zetten. Denk aan verstoringen in de supply chain, tekorten aan arbeidskrachten en vaardigheden, capaciteitstekorten, nalevingseisen, en ESG-rapportage.

LEES OOK
Air France-KLM rondt aankoop belang in noodlijdend SAS af

Met de overname krijgen de klanten van EmpowerMX toegang tot de uitgebreide capaciteiten en wereldwijde omvang van IFS. Hierdoor kunnen ze profiteren van IFS.ai-innovaties die hen helpen hun middelen te optimaliseren, best practices te implementeren en te voldoen aan regelgeving.

Scott Helmer, President van IFS’s Aerospace & Defense Business Unit, zegt: “De combinatie van EmpowerMX met IFS biedt de ideale kans om onze leidende positie in de luchtvaart-MRO-softwaremarkt verder uit te bouwen. Dankzij de sterke synergieën tussen onze bedrijven – zoals een gedeelde visie op technologie, uitgebreide sectorervaring en een gezamenlijke focus op klantwaarde – kunnen we zowel onze aanwezigheid in de groeiende MRO-sector vergroten als een breder scala van wereldwijde Aerospace & Defense-klanten beter bedienen. Dit doen we met innovatieve Industrial AI-oplossingen die de veiligheid, beveiliging en efficiëntie verbeteren.”

Helmer sluit af: “EmpowerMX’s klantenbestand van toonaangevende luchtvaartmerken is een aanvulling op onze eigen lijst van marktleiders, waaronder Southwest Airlines, Air France KLM, Lockheed Martin en BAE Systems

LEES OOK
St vd Brink neemt Land Transport Harkema over

Dinakara Nagalla, oprichter en CEO van EmpowerMX, licht toe: “EmpowerMX loopt voor op het gebied van technologische innovatie in de MRO-sector. Ik ben erg trots op wat ons team heeft bereikt met het EMX-platform, de producten en diensten. We zijn verheugd om deel uit te maken van het IFS-team, waardoor we innovatie kunnen versnellen en de waarde die we creëren voor MRO-klanten uit kunnen breiden. Met de wereldwijde aanwezigheid van IFS kan EmpowerMX onze MRO-klanten helpen bij een snellere turnaround, het stimuleren van groei en het benutten van de AI-mogelijkheden die we in onze producten inbouwen.”

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Nieuwe DAF XF NGD voor Ploeger Logistics

HARDERWIJK - Bakker Bedrijfswagens heeft recentelijk een nieuwe DAF XF NGD (New Generation DAF) geleverd aan Ploeger Logistics, een logistiek dienstverlener gevestigd in Harderwijk....
×