Clicky

donderdag 19 september 2024 - 01:24 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSWeer & VerkeerVerkeersader Rotterdam-Zuid eerder open na lange renovatie

Verkeersader Rotterdam-Zuid eerder open na lange renovatie

ROTTERDAM – Ruim twee maanden eerder dan gepland gaat vrijdag de Roseknoop, een belangrijk kruispunt in Rotterdam-Zuid, weer open voor al het verkeer. Sinds begin 2023 werd op deze verkeersader in Rotterdam-Zuid groot onderhoud uitgevoerd. Op het kruispunt zijn onder meer het asfalt vervangen, de tramsporen en tramhaltes aangepakt, groen aangelegd en de ondergrondse infrastructuur vernieuwd.

Doordat de werkzaamheden af zijn, kan het verkeer weer vanaf het Varkenoordseviaduct, een uitvalsweg die langs Stadion Feijenoord loopt, via de Laan op Zuid, de 2e Rosestraat, Putselaan, Beijerlandselaan en Colosseumweg de stad in en uit rijden.

Vrijdag om 09.00 uur gaat de Roseknoop open voor autoverkeer. Een dag later rijdt ook het openbaar vervoer weer volgens dienstregeling. Zo rijdt tram 25 de normale route tussen Carnisselande en Schiebroek over de Beijerlandselaan. Bus 66 en bus 77 rijden volgens de gebruikelijke route en gaan weer over de Hilledijk.

Na de opknapbeurt is Rotterdam-Zuid beter bereikbaar en wordt de doorstroming van het verkeer beter, zo verwacht de gemeente. De afsluiting van de kruising zorgde regelmatig voor verkeersoverlast op andere doorgaande wegen in de stad.

LEES OOK
Architect dreigt gemeente en Boijmans met rechter om sloop vleugel
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

VS klagen Grace Ocean en Synergy Marine aan voor schade brugramp...

BALTIMORE - Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft een rechtszaak aangespannen tegen de eigenaar en exploitant van de Dali, het vrachtschip dat een halfjaar...
×