Clicky

zondag 8 september 2024 - 02:17 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSLogistiekGifwolk en vliegende vaten met chemicaliën bij brand Melbourne

Gifwolk en vliegende vaten met chemicaliën bij brand Melbourne [+foto’s&video]

MELBOURNE – Bij een brand in een buitenwijk van Melbourne is een wolk giftige rook vrijgekomen. Er staan chemicaliën in brand. Af en toe knalt een vat de lucht in, om honderden meters verderop neer te komen, melden de brandweer en getuigen aan Australische media. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

De brand brak uit in Derrimut, aan de westkant van Melbourne. Mensen in de buurt moeten binnenblijven en deuren en ramen sluiten, zeggen de autoriteiten. De giftige rookpluim is ook vanuit andere delen van Melbourne te zien. Wat voor stoffen vrijkomen, is onduidelijk.

De brandweer zegt tegen de publieke omroep ABC dat de brand onder controle is, maar nog enkele dagen kan blijven branden. Volgens ondercommandant Michelle Cowling vormen vaten van meer dan 200 liter vol chemicaliën extra gevaar.

“De opslag zelf ligt vol verschillende soorten chemicaliën en die vaten worden blootgesteld aan vuur, dus ze ontploffen, vliegen de lucht in en komen buiten het gebied waar de brand woedt neer”, aldus Cowling. “Dus daarom raden we mensen aan om uit de buurt te blijven.”

LEES OOK
MAN Truck & Bus roept klanten met bepaalde vrachtwagens op deze te laten controleren in de werkplaats
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagen gaat in vlammen op in Eindhoven [+foto’s]

EINDHOVEN - Een vrachtwagen die geparkeerd stond op de kanaaldijk-noord in Eindhoven is vannacht compleet in vlammen op gegaan. De straat naast het kanaal wordt...
×