Clicky

maandag 16 september 2024 - 21:10 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsAsielminister Faber bezoekt overvol aanmeldcentrum Ter Apel

Asielminister Faber bezoekt overvol aanmeldcentrum Ter Apel

DEN HAAG – Minister Marjolein Faber (Asiel en Migratie) gaat woensdag naar het landelijke aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel.

Ze gaat kennismaken, maar kan in de Groningse plaats ook kritische vragen verwachten over de voorgenomen intrekking van de spreidingswet, die mede bedoeld is om de aanhoudende druk op Ter Apel te verlichten.

Faber heeft eerst een gesprek met de burgemeester van Westerwolde, Jaap Velema, aldus diens woordvoerder. Daarna gaat de minister langs bij winkeliers in Ter Apel en daarna is ze bij het aanmeldcentrum.

In het aanmeldcentrum in Ter Apel verblijven structureel te veel mensen. Dat veroorzaakt niet alleen overlast in de omgeving, maar ook gevaarlijke situaties, waarschuwde onlangs nog de Inspectie Justitie en Veiligheid. Ook na ingrijpen door de rechter is het nog niet gelukt het aantal asielzoekers dat er de nacht doorbrengt blijvend onder het maximum van 2000 te brengen.

Het vorige kabinet kwam met de spreidingswet, die gemeenten moet aansporen meer plekken vrij te maken voor de opvang van asielzoekers. Dat zou doorstroming op gang moeten brengen, zodat de druk op Ter Apel afneemt. Maar het nieuwe kabinet ziet niets in die aanpak en wil vooral inzetten op vermindering van de instroom.

LEES OOK
Wilders is niet te spreken over extra uitgaven voor asiel
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Boeing komt met reeks kostenbesparingen vanwege fabrieksstaking

SEATTLE - Boeing voert een reeks kostenbesparingen door omdat zo'n 33.000 medewerkers in fabrieken van de vliegtuigbouwer rond Seattle en Portland sinds vrijdag het...
×