Clicky

vrijdag 18 oktober 2024 - 06:18 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSWeer & VerkeerCode oranje ten einde, overlast lijkt te zijn meegevallen

Code oranje ten einde, overlast lijkt te zijn meegevallen

DE BILT – Code oranje voor de onweersbuien die overtrokken is in heel het land voorbij. Alleen in het noorden en oosten geldt nog wel tot uiterlijk middernacht code geel, meldt het KNMI. De problemen door het noodweer lijken te zijn meegevallen.

Volgens het weerinstituut trekken over het noordoosten en oosten van het land nog enkele onweersbuien. “Bij deze buien kunnen er windstoten voorkomen en plaatselijk veel regen en veel onweer, mogelijk ook nog hagel.”

Het KNMI geeft aan dat er meldingen waren van schade en overlast. Het gaat dan vooral om omgevallen bomen en wateroverlast. Ook heeft Rijkswaterstaat volgens het KNMI op meerdere plekken rijstroken afgesloten na de onweersbuien door bomen op de weg of ondergelopen viaducten.

Weeronline zegt dat de buien lokaal wel “wat overlast” hebben veroorzaakt, maar dat van grootschalige overlast geen sprake was. “De meeste regen is gevallen over een strook van het midden van Brabant richting Gelderland. Zo is er in het uiterste zuiden van Brabant bijna 50 millimeter gevallen en in Homoet (Gelderland) viel 43 millimeter. Ook in de regio Amsterdam is veel regen gevallen met lokaal 40 millimeter.”

LEES OOK
Vrouw gewond door afgewaaide tak in Olst

Volgens de weerdienst was er weinig stormschade.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

North Sea Port zoekt nieuwe CEO, Daan Schalck verlaat eind dit...

North Sea Port, de fusiehaven van Vlissingen, Terneuzen en Gent, gaat op zoek naar een nieuwe CEO. Daan Schalck, de huidige CEO, geeft zijn...
×